Regija
NAGODINU RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Miholjački srednjoškolci ekološke skupine posjetili KG Park
Objavljeno 11. prosinca, 2013.

DONJI MIHOLJAC - Donji Miholjac uskoro će nabaviti kontejnere za deset zelenih otoka koji će biti raspoređeni u gradu i prigradskim naseljima. U kontejnere će se posebno prikupljati metal, staklo, plastika i papir, u postojeće bi se kante prikupljao biološki otpad, a ostali nerazvrstani otpad građani bi trebali deponirati u tipizirane vreće. Tako izgleda prvi model prikupljanja kućnog otpada, koji je članovima ekološke skupine Srednje škole prigodom posjeta Komunalnom gospodarstvu Park, objasnio voditelj deponija Doroslov Daniel Rušanac. Budući da još nije riješeno pitanje središnjeg županijskog odlagališta i prijma s lokalnih deponija koji bi se trebali ugasiti 2018. godine, postoji opasnost nagomilavanja prikupljenog komunalnog otpada tako da u Parku razmatraju i drugi model, a taj je da se kompletan otpad vozi na mehaničku obradu.

- Najveći su problem staklo i plastika, koji kod nas još uvijek nisu tržišno zanimljivi, a papir i metal imaju kupce tako da se njihove količine na odlagalištima neće povećavati. O tome kako ćemo zbrinjavati otpad u skoroj budućnosti, odlučit će u konačnici Gradsko vijeće - rekao je Rušanac.

Na pitanje kako će se postupati s otpadom koji se prikupi na zelenim otocima, Rušanac je odgovorio da će se on voziti u reciklažno dvorište deponija, gdje će obavljati grubo razvrstavanje. U dvorištu, koje bi trebalo biti izgrađeno do sredine sljedeće godine, bit će i stroj za usitnjavanje biljne mase. Kontejnere za razvrstavanje otpada u 60-postotnom iznosu financirat će Fond za zaštitu okoliša, a Grad sudjelovati s 40 posto. I. Korov

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike