Regija
ESSEKER GRUPA ISPLATILA ZGRADU

Županjsko ruglo postaje starački dom ili stambeni objekt
Objavljeno 9. prosinca, 2013.
Dug Županji s kamatama narastao je na milijun kuna

ŽUPANJA – Esseker grupa iz Osijeka na javnoj dražbi kupila je nedovršenu stambeno-poslovnu zgradu kod Šumarije u Županji, čiji kostur već godinama nagrđuje izgled tog dijela grada. Investitor tog objekta, ugostiteljsko-turistički obrt Cibalia iz Vinkovaca, u vlasništvu Mire Bošković, ubrzo nakon početka izgradnje, zapao je u financijske probleme i radovi su prekinuti. Grad Županja tužio je investitora zbog duga od 600 tisuća kuna za komunalni doprinos. Općinski sud u Vinkovcima presudio je u korist tužitelja i odredio naplatu duga ovrhom, odnosno prodajom sporne nekretnine, što je potvrdio i Županijski sud u Vukovaru. Prema pravomoćnoj presudi, investitor je dužan Gradu Županji isplatiti dug koji je s kamatama narastao na milijun kuna. U ovršnom postupku, Općinski sud u Županji prije nekoliko mjeseci prihvatio je ponudu Esseker grupe d.o.o. iz Osijeka za kupnju nedovršene građevine, a radovi su, prema najavama, već trebali početi.

Vlasnik i direktor Esseker grupe, inače poznati investitor, posebice u brokerskim krugovima, Alexander Hrkač jučer nam je rekao da je nekretnina u cijelosti isplaćena, ali da se još uvijek nisu uspjeli upisati u gruntovni izvadak na temelju sudskog rješenja.

– Takve se stvari u europskim zemljama rješavaju za tri dana, a ne za tri mjeseca! Ali tako je to kod nas. Zbog sporosti administracije badava samo izgubili vrijeme, a sada stiže i zima, no vjerujem da ćemo ovih dana ipak krenuti s operativom - ističe Hrkač.

Dodaje da mu je namjera objekt što prije staviti u funkciju, a o namjeni će odlučiti struka.

– Sada se sve detaljno razrađuje, u rukama je projektanata i u sljedećih nekoliko dana odlučit će se između dvije opcije - otkriva naš sugovornik i dodaje da je vrlo izgledno da se zadrži prvobitna namjena zgrade kao stambeno-poslovnog objekta. Potvrdio nam je da se razrađuje i opcija gradnje doma za stare i nemoćne.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana