Regija
REVIJA DOMAĆIH ŽIVOTINJA U KARANCU

Najljepše odjeveni - kozji par Maza i Dečko
Objavljeno 8. prosinca, 2013.
Vlasnik Miladin Gojković birao je odjeću, a supruga make-up

KARANAC - Koza Maza i jarac Dečko pobjednici su modne revije za životinje - izbora za najljepše odjevenu životinju, koju je u subotu navečer u Karancu organizirao MO tog baranjskog etnosela. Životinje u vlasništvu Miladina Gojkovića dobile su za nijansu više bodova od pijetlova Mikija i Đure, mačka Kika, psića Joa, kujica Eli i Mimi te patke Lili. Damski šešir, uz ostalu odjeću i make-up, na glavi koze Maze i Dečkov “kockasti” dres dali su im prednost pred ostalim životinjama, za čije su si odijevanje njihovi vlasnici također dali truda.

- Već nekoliko dana po selu se priča o modnoj reviji za životinje. Čim smo saznali za to, supruga i ja počeli smo razmišljati kako se predstaviti publici. Odluka je ubrzo pala na Mazu i Dečka. Trebalo si je samo dati malo truda i - evo ga. Naše su domaće životinje uspjele - ponosno priča Miladin, koji je bio zadužen za odijevanje, a supruga je više pozornosti posvetila šminkanju četveronožaca.

Gojkovići, inače, koze drže već nekoliko godina. Imaju ih, kažu, za svoje potrebe, trenutačno pet, a ponose se i vlastitim kozjim sirom, na čije će pakiranje sada moći napisati “dobiven od najljepše seoske koze”.

Modna revija bila je samo dio subotnje zabavne manifestacije nazvane Vašar fest, uklopljene u Advent u Baranji u organizaciji TZ-a Baranje. Birao se i najbolji pjevač/pjevačica, a epitet najbolje ove je godine zaslužila Mia Latinović, koja se odlučila za pjesmu Okovi na srcu, Lane Jurčević. Publici se pak najviše svidjela Klementina Jovanović, koja je otpjevala pjesmu Preboli me.

Brojnim posjetiteljima spletom dječjih kola i igara predstavila su se djeca Dječjeg vrtića iz Kneževih Vinograda, trbušni su ples otplesale članice udruge Romi Baranje, a nakon svega pozornicu su zauzeli dečki iz TS-a Sokoli.

Svemu je prethodio prikaz karanačkih božićnih običaja na katu doma kulture, gdje su, u retrostilu, opremljene njemačka, mađarska i srpska soba.

Orguljaški koncert

Subotnje poslijepodne u Karancu bilo je rezervirano za orguljaški koncert u mjesnoj crkvi svetog Donata. Tradicijske božićne pjesme otpjevale su članice župnog zbora iz Kneževih Vinograda uz pratnju orguljaša Ivana Mikeca iz Batine. (I.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike