Osijek

Večer matematike u Osijeku
Objavljeno 7. prosinca, 2013.

“Večer matematike u Osijeku” naziv je programa koji je, na inicijativu Hrvatskog matematičkog društva, u organizaciji Udruge matematičara Osijek te u suradnji s III. gimnazijom i Odjelom za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera, održan u III. gimnaziji Osijek. Održan je niz interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a brojne zabavne aktivnosti otkrivale su često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike. “Konstrukcije origamijem”, “Drevna matematika”, “Matematičko drvce”, “Nogomat” nazivi su samo nekih od 14 zanimljivih radionica.

- Prijavilo se 350 učenika, a stariji su se učenici okušali i kao predavači. Htjeli smo pokazati zabavnu i opipljivu primjenu matematike u stvarnom životu. Tako smo pokazali vezu s nogometom, dešifriranjem, zemljopisom, izradom ukrasa i slično - rekla je Aleksandra Floreani, profesorica matematike u III. gimnaziji.

Sličan je program istom prigodom organiziran i u I. gimnaziji, ali i u mnogim drugim srednjim i osnovnim školama. (I.S.)

Najčitanije iz rubrike