Sport
ŽRK OSIJEK OSTAO I BEZ PREDSJEDNICE

Kaja Ileš: Emotivna sam, a pritisak je velik
Objavljeno 5. prosinca, 2013.

Kraj ove kalendarske godine nije najsretnije razdoblje u ŽRK-u Osijek. Nakon što je prošli tjedan iznenada ostavku podnio trener Krešimir Modrić, na isti se potez odlučila i predsjednica Kaja Ileš. Iako je prije nešto više od mjesec dana također ponudila odlazak s dužnosti čelne osobe klube, Ileš se tada predomislila, no ovaj je put njezina odluka čvrsta i konačna, a pojasnila je i zašto.

- Ne mogu više izdržati ovako veliki psihološki pritisak stalne borbe i potrage za osiguravanjem sredstava za opstanak kluba. Kad sam preuzimala funkciju predsjednice, očekivala sam pomoć Grada, sponzora, no ovo što imamo jednostavno nije dovoljno. Čak smo dobili i manje od onoga što smo imali ranije. Svjesna sam da se od mene, kao predsjednice, očekivalo i veće sudjelovanje u rješavanju naših financijskih problema, no nisam to u mogućnosti. Praktički je nemoguće od ikoga dobiti neka sredstva, a ja ne želim sudjelovati u produbljenju financijske dubioze ili obećavati igračicama nešto što im ne možemo ispuniti. Bilo je i malog raskola među nama u vodstvu kluba pa mislim da je ovo logičan potez - pojasnila je Kaja Ileš svoj odlazak s mjesta predsjednice ŽRK Osijek na kojem je bila tek nešto više od tri mjeseca. Nova čelna osoba trebala bi biti izabrana na Skupštini, najvjerojatnije 19. prosinca, a Ileš se nada kako će se naći neko rješenje i spriječiti kolaps kluba koji sljedeće godine slavi veliki jubilej.

- Ne odmičem se ovim od kluba, nego samo od ove funkcije. Vjerojatno sam i preemotivna pa sve više primam k srcu, a zdravlje to ipak ne podnosi, nisam očekivala da će biti toliko stresno. Nadam se da ćemo uspjeti pronaći osobu koja će preuzeti klub i osigurati mu financijsku stabilnost. Imamo jako perspektivnu ekipu, ne samo kod seniorki nego i u mlađim uzrastima, no manjak sredstava prijeti svemu tome. A sa samo 15-ak tisuća kuna mjesečno više nego što imamo praktički bismo bili spašeni. Bila bi tragedija da umjesto velike proslave 60 godina kluba, koja je sljedeće godine, dođe do potpunog kolapsa. Nadam se da se to ipak neće dozvoliti - rekla je Ileš. G. Roguljić

Katica Ileš

predsjednica ŽRK Osijek u ostavci

Bila bi tragedija da umjesto velike proslave 60 godina kluba sljedeće godine, dođe do potpunog kolapsa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku