Osijek
TVRTKA CORRODO NEKRETNINA OGLASILA PRODAJU

Supermarket opet na tržištu - cijena 3,9 milijuna eura
Objavljeno 3. prosinca, 2013.
Ovo je zadnji natječaj prije konačnog raspleta, prokomentirao je Goran Čulić

Ponovno je oglašena prodaja osječkog Supermarketa. Ovaj je put početna cijena 3,9 milijuna eura, što je znatno manje od prvobitne koja je iznosila okruglih deset milijuna eura.

- Ovo je zadnji natječaj prije konačnog raspleta - prokomentirao je Goran Čulić, jedan od dvojice direktora Corrodo nekretnina, tvrtke koju su zajednički osnovali riječki Rijekatekstil i varaždinski Varteks. Oni su, naime, nakon stečaja Brodokomerca došli u vlasništvo ove najpoznatije osječke trgovačke nekretnine u središtu grada.

Nakon što se posljednjih godinu i pol dana, nakon neuspjelih pokušaja prodaje, očekivalo kako će vlasnici krenuti u obnovu, do sada se po tom pitanju ništa kvalitetno nije dogodilo. Nade o rekonstrukciji ove nekretnine podgrijavale su dvije stvari: prva je cjelovita obnova Trga slobode, a druga kada su se prošlog kolovoza iz Supera iselili svi zakupci, što je bio jasan znak kako se ozbiljno planira krenuti s konačnim uređenjem. No, ništa od toga. Trg je u međuvremenu obnovljen, a Supermarket ostaje netaknut.

Ljetos je za naš list Čulić izjavio kako je dogovoren kredit kojim bi se obnovio krov i oštećeno pročelje objekta te uredila unutrašnjost. Prema našim spoznajama, doista se krenulo u pripremu projektne dokumentacije. Ali, ponovno se ništa vidljivo nije dogodilo. Uslijedio je novi oglas za prodaju.

- Banka i partneri htjeli su još jednu objavu o prodaji. Nakon isteka roka natječaja, u idućih sedam dana znat će se u kojem smjeru dalje, hoće li se netko od kupaca javiti ili krećemo s obnovom. S naše strane - sve je unutra isplanirano, rekao je Čulić. Ova izjava ulijeva nadu kako bi obnova Supermarketa, ako do nje ipak dođe, mogla biti završena do veljače 2014., kako je to ljetos najavljivao naš sugovornik. D. Kuštro

KAKO NAPUNITI SUPERMARKET

Očito je problem i prodavatelju i potencijalnom kupcu kako napuniti poslovne prostore. Uostalom, upravo to je u nekoliko navrata Čulić navodio kao spoticajni kamen. S očekivanjima se ponajprije išlo prema Konzumu, koji je, u jednoj varijanti, bio zainteresiran preuzeti cijelo prizemlje. S Osječkom pivovarom razmišljalo se o ponovnom otvaranju gradske pivnice u podrumskom dijelu... No, kako će na kraju ispasti - ostaje vidjeti.

Možda ste propustili...

TRGOVINE KOJE RADE 28. TRAVNJA

Gdje kupovati ove nedjelje?

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike