Osijek
POSTER MIRA

Matea i Tea iz Višnjevca - autorice najboljih radova
Objavljeno 30. studenog, 2013.

Na Učiteljskom fakultetu otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih škola, koju u Osijeku tradicionalno, već 14. godinu zaredom, organizira Lions club Mursa. Na izložbi je prezentirano više od 50 radova učenika iz cijele Hrvatske, pristiglih na natječaj za Poster mira, koji je ove godine održan pod motom Naš svijet, naša budućnost.

Brojne uzvanike pozdravili su Vesna Samardžić-Ilić, predsjednica Lions cluba Mursa, dogradonačelnik Vladimir Ham, Nada Arbanas, guvernerica Distrikta 126 i Irella Bogut, predsjednica povjerenstva za Poster mira.

- Mir je harmonija, ravnoteža, sklad, odsutnost rata. To je i poruka ovih radova, koje potpisuju djeca u dobi od 11 do 13 godina - istaknula je Irella Bogut.

Među najboljim radovima proglašeni su oni koje potpisuju Matea Murković i Tea Škomrlj, učenice OŠ Višnjevac, u čije je ime zahvalila njihova nastavnica Silvija Vukašinović. Izložbu su otvorili guvernerica Nada Arbanas i djeca iz dječjeg vrtića Mak. U glazbenom dijelu programa nastupio je Akademski pjevački zbor Učiteljskog fakulteta, kojim je ravnala mr. sc. Vesna Svalina. (V.L.)

Možda ste propustili...

ZA LJUBITELJE UMJETNOSTI I ENOGASTRONOMIJE

Vinske šetnje u tri osječka muzeja

STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA

Osmaši zainteresirani za strojarstvo

Najčitanije iz rubrike