Sport
BOKSAČKA PRIREDBA U GRADSKOM VRTU

Na “Osijek Boxing Openu” bez kaciga
Objavljeno 29. studenog, 2013.

OSIJEK – Boksački klub Osijek u nedjelju, 1. prosinca, uključujući se u program proslave Dana grada, organizirat će međunarodnu reviju „Osijek Boxing Open 2013“. Dosad su se za natjecanje prijavili najbolji slavonski klubovi, osječka Mladost, Borovo iz Vukovara, Graciano iz Požege, te oba brodska kluba - Radnički i Brod.

- Posebni gosti, s kojima smo tijekom ove godine uspostavili kvalitetne odnose, trebali su biti reprezentativci mađarske županije Baranya, ali je ta ideja odgođena za kasniji termin, pa će od inozemnih boraca gledatelji vidjeti samo boksače banjalučke Slavije i Živinica, iz BiH, dojavio nam je Matej Matković, sportski direktor i trener seniorske momčadi BK Osijek.

Program revije predviđa petnaestak mečeva svih uzrasta, od kadeta do seniora, s tim što će seniori opet, nakon više desetljeća, ponovno imati borbe bez zaštitnih kaciga.

- Naši boksači nestrpljivo čekaju predstavljanje svojim sugrađanima, pa pozivam osječku publiku da u što većem broju dođe uživati u čarima “plemenite vještine”.

“Osijek Boxing Open 2013” počet će u nedjelju, u 17 sati, s tim što je važno istaknuti da će ulaz u Gradski vrt biti besplatan, jer organizatori priželjkuju da predstojeća revija označi i početak povratka sjaja koji je osječki boks imao davnih, šezdesetih godina prošlog stoljeća. D. Kerže

Najčitanije iz rubrike