Ekonomija
OTVARANJE TRŽIŠTA BLISKOG ISTOKA

Emirati zainteresirani za goveda i ovce koji potječu iz Hrvatske
Objavljeno 29. studenog, 2013.

ZAGREB - Zemlje Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i još nekih zemalja Bliskog istoka zainteresirane su za uvoz živih goveda i ovaca te njihova mesa koji potječu iz Republike Hrvatske, rečeno je to između ostalog na sastanku održanom u Ministarstvu poljoprivrede – Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane.

“Razmijenjene su informacije o kapacitetima kao preduvjetu za ostvarivanje ovakve trgovine, što bi kroz dugoročnu suradnju uključivalo izvoz 150.000 goveda i do 400.000 ovaca. Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane prihvatila je poziv delegacije da kroz nadolazeće razdoblje razmijeni i uskladi veterinarsko-zdravstvene uvjete koji su potrebni za ostvarivanje trgovine, te podrži sve hrvatske izvoznike koji su zainteresirani za otvaranje ovako velikog tržišta kao što su to zemlje Bliskog istoka”, stoji u priopćenju poslanom iz ministarstva.

Uz predstavnike Ministarstva poljoprivrede, na čelu s pomoćnicom ministra, dr. sc. Mirjanom Mataušić-Pišl, na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtke IFC - Trading g. Ali AlKhatib i Fadi Salfiti, te njihov predstavnici u Hrvatskoj Romeo Radić ispred INTER DELTA-e Zagreb i Hammad Ahel te dr. mr. sci. M. Zaky Ahel koji već godinama lobiraju za Hrvatsku i promoviraju je u arapskom svijetu. (Z.R.)

150

tisuća goveda preduvjet je za ostvarivanje ovakve trgovine

400

tisuća ovaca brojka je koja je također predmetom pregovora

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike