Crna kronika
KRIJUMČARENJE “ROBE” IZ SRBIJE

Policajac zatečen u švercu
više od 900 šteka cigareta
Objavljeno 27. studenog, 2013.
Kod kuće mu je pronađena malokalibarska puška za koju nema dozvolu

VINKOVCI – Zbog sumnje da je švercao više od 900 šteka cigareta, uhićen je djelatnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Kako stoji u priopćenju PU, policajca sumnjiče za dva kaznena djela – izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policajac, potvrdio je to glasnogovornik Domagoj Džigumović, preksinoć predan pritvorskom nadzorniku PU u Vinkovcima.

Slučaj se počeo odmotavati kada je, 25. studenog u poslijepodnevnim satima, policijski službenik – o kojem nisu otkrivene nikakve druge pojedinosti – zaustavljen na autocesti A3 kojom se kretao iz smjera graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Zagreba. Zaustavljen je odmah nakon što je prošao kroz naplatne kućice Lipovac. Vozio je osobni automobil Opel Vecrta vinkovačkih registracijskih pločica u kojem je “vizualnim pregledom unutrašnjosti”, uočena u prtljažnom prostoru veća količina cigareta. Naknadnom pretragom pronađeno je u Vectri ukupno 3.480 kutija cigareta (348 šteka).

Kako se moglo doznati, prije nego je otkriven sa švercanom robom, osumnjičeni policajac prešao je državnu granicu sa Srbijom. Nakon pronađenih cigareta u automobilu ishodovan je sudski nalog za pretragu njegovog doma. Tada je pronađeno još 5.990 kutija cigareta (599 šteka), kao i malokalibarska puška za koju nije imao potrebne dozvole.

Policijski službenik osumnjičen za dva kaznena djela s dužnosti je udaljen na temelju rješenja načelnika PU vukovarsko-srijemske.

Sanja BUTIGAN
PRIJETI MU ZATVORSKA KAZNA

Za šverc preko državne granice, ako se potvrdi eventualna krivnja, zakonom je zapriječeno od šest mjeseci do pet godina zatvora. Za posjedovanje oružja bez valjane dozvole zakon propisuje zatvorsku kaznu do tri godine zatvora.

947

šteka cigareta pronađeno je u policajčevom automobilu i kući

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU SUNJE, SISKA I GLINE

Pet krijumčara u rukama policije

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Četiri požara na otvorenom prostoru

Najčitanije iz rubrike