Sport
OSJEČKI SKAKAČ S MOTKOM PROMIJENIO TRENERA

Razišli se Horvat i Gašparac
Objavljeno 27. studenog, 2013.

Dugo je bila javna tajna mogućnost razlaza Ivana Horvata i Josipa Gašparca, jer je sedmogodišnja uspješna suradnja posve mladog skakača s motkom i neusporedivo starijeg trenera Slavonija-Žita, sasvim prirodno, dovela do obostranog zasićenja.

I to se i dogodilo, ali na pomalo misteriozan način nedostojan ugleda kluba iz Gradskog vrta. Naime, o raskidu odnosa sada jednog od najperspektivnijih "motkaša" današnjice i njegova "atletskog oca", saznali smo jučer iz crtice objavljene u našem jedinom dnevnom sportskom listu. A bilo je dana i dana, tjedana i tjedana, pa i mjeseci(!) da se konačna odluka klupskog čelništva objelodani, posebice novinama i novinaru koji su, neprijeporno, najdugovječniji i najvrsniji medijski pratitelji zbivanja u osječkoj atletici, posebice u najnovijem razdoblju rađanja državnog rekordera i reprezentativca, lani najmlađeg hrvatskog olimpijca u Londonu. Tražeći jučer, poprilično razočarani zbog toga što je Slavonija-Žito zatajila osječkoj javnosti tako bitan trenutak u razvojnom procesu novog ljubimca pristalica sporta u gradu na Dravi, razgovarali smo i s Horvatom i Gašparcem, kao i sa sportskim direktorom Dubravkom Ižakovićem i tajnikom Markom Grgurićem. Objašnjenje je krajnje bizarno i na prilično klimavim nogama. Podastrijet ćemo vam ga (eto, s danom zakašnjenja, što možda nekom baš i ne znači mnogo, nap.a.), pa sve prihvatite zdravo za gotovo ili - nemojte! Uglavnom, razlaz je obavljen potajice, jer je u Klubu dogovoreno da se sve objelodani tek nakon što odobrenje za promjenu Horvatova trenera daju HAS i HOO. Jer, mladi skakač jedan je od korisnika sredstava (i) iz krovnih državnih sportskih udruga.

- Sve dok nam HAS i HOO nisu dali odobrenje, mi nismo smjeli ništa samovoljno odlučivati, poručio je Ižaković telefonom, u predahu sjednice jednog od tijela HOO-a u Zagrebu.

Ipak, izgleda da jesu, što je tko zna kojim putem procurilo do zagrebačkih koleg(ic)a. Inače, dužni smo napisati i da Ivana Horvata za novu sezonu trenira Hrvoje Livančić. Usrdno se nadamo, s istim uspjehom kao i njegov prethodnik koji je Horvata i usmjerio na pravi put.

Dragutin KERŽE