Regija
ŽUPANJSKE SREDNJE ŠKOLE UVJETUJU PRIJENOS VLASNIŠTVA

Za stare zgrade u Šećerani traže
zemljište u ulici Ilirskog
preporoda za gradnju škole
Objavljeno 25. studenog, 2013.

ŽUPANJA – Ravnatelji županjske gimnazije, Tehničke i Obrtničko-industrijske škole dostavili su Gradu Županji zatraženo očitovanje za rješavanje dugogodišnjeg problema napuštenih zgrada starih škola u naselju Šećerana. Riječ je o derutnim objektima u njihovom vlasništvu koji su već gotovo dva desetljeća ruglo tog dijela grada i stalna prijetnja građanima koji od gradske uprave konstatno traže da se nešto poduzme i taj problem napokon riješi. Gradu su ruke bile svezane jer je riječ o tuđoj imovini, a svi dosadašnji pokušaji da se ona prenese u gradsko vlasništvo bili su neuspješni.

Ravnatelj Gimnazije, prof. Milidrag Marković, istaknuo je da je Školski odbor još u ožujku 2011. dao suglasnost osnivaču, Vukovarsko-srijemskoj županiji, za mogućnost raspolaganja navedenim nekretninama i da ne postoji nikakva zapreka da Grad riješi taj problem. Ravnatelji Obrtničko-industrijske škole, prof. Slavko Šokičić i prof. Luca Dandić, izvijestili su da su školski odbori u travnju odnosno svibnju ove godine donijeli odluku kojom svoj dio vlasništva ustupaju Gradu bez naknade. Ali uz uvjet da se osnivač, odnosno Vukovarsko-srijemska županija, obveže da će s Gradom Županjom obaviti zamjenu čestica radi gradnje novog objekta Obrtničko-industrijske škole. Riječ je, kako u svome očitovanju navodi Šokičić, o katastarkim česticama u Ulici ilirskog preporoda za kojima je uočena potreba radi realizacije projekta gradnje školske zgrade, trodijelne dvorane i vanjskih sportskih terena.

Ova tema naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Županje, no gradonačelnik Davor Miličević rekao nam je da Grad ne pristaje ni na kakva uvjetovanja.

– Ako je školi za gradnju novih objekata potrebno zemljište koje je u gradskom vlasništvu, neka nam se obrati sa zamolbom i mi ćemo im vrlo rado izići ususret jer je riječ o zajedničkom interesu. A ne na ovakav način. Problem starih škola u naselju Šećerana ozbiljan je problem i zahtijeva što bržu reakciju. Suglasnost za prijenos vlasništva osnovna je pretpostavka za njegovo rješavanje i tražili smo je bezuvjetno - ustvrdio je Miličević. M. Lešić Omerović

Davor Miličević

gradonačelnik Županje

Ako školi treba zemljište, neka se obrati sa zamolbom i dobit će ga

Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike