Regija
PRIZNANJE ZA OŠ ANTUNA I STJEPANA RADIĆA

Gunja ima najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske
Objavljeno 25. studenog, 2013.

GUNJA - Tradicionalni slavonski vrt OŠ Antuna i Stjepana Radića u Gunji proglašen je najljepšim školskim vrtom kontinentalne Hrvatske za 2013. godinu. Zlatnu povelju ravnatelju Stipici Mišuri na svečanosti u Zagrebu uručio je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Projekt Najljepši školski vrtovi počeo je 1995. godine u suradnji HRT-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva poljoprivrede. Projekt Najljepši školski vrtovi prepoznat je i u Europi. Prije osam godina nagradila ga je Europska federacija turističkih novinara za jedinstven ekološko-edukativan pristup mladima.

Ravnatelj gunjanske škole Stipica Mišura, koji često i sam zasuče rukave i prihvati se posla u vrtu, ne krije zadovoljstvo. – Treći put smo sudjelovali na natječaju, iz godine u godinu smo napredovali, marljivo radili i ovaj put rezultat nije izostao. Zlatna povelja za najljepše uređeni školski vrt u 2013. godini veliko je priznanje za sve učitelje i učenike škole koji se predano brinu o svome okolišu. Veliki doprinos dalo je i 30-ak učenika s posebnim potrebama kojima je praktičan rad u školskome vrtu od iznimnog značaja - ističe Mišura. Dvorište gunjanske škole pomno je uređeno, s puno ljubavi, odiše istinskim slavonskim ugođajem, a poseban štih daje tradicijski spoj stare slavonske cigle i originalnih cvjetnjaka koji su dojmili i članove Povjerenstva kojima nakon obilaska svih škola-kandidata nije bilo teško odabrati pobjednika.M.Lešić Omerović

Najčitanije iz rubrike