Ekonomija
PROJEKT LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Osječko-baranjska županija dobiva strategiju razvoja ljudskih potencijala
Objavljeno 23. studenog, 2013.

OSIJEK - Nakon što je početkom listopada održana skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije te izabrano njezino vodstvo, na čelu s predsjednikom, dr. Željkom Kraljičkom, počela je izrada županijske strategije razvoja ljudskih potencijala odnosno projekta "Partnerstvom do zapošljavanja – PARTNER-NET”. Riječ je o temeljnom dokumentu kojim će se omogućiti korištenje sredstava fondova EU za razvoj zapošljavanja u županiji, istaknuto je na predstavljanju projekta.

Opći cilj projekta je smanjiti nezaposlenost i prijetnje od nove nezaposlenosti, a svrha projekta je na partnerskim osnovama unaprijediti i razviti institucionalni okvir za razvoj ljudskih potencijala i ojačati kapacitete dionika za razvoj i provođenje mjera aktivne politike tržišta rada.

Prema riječima Marije Koški, voditeljice projekta, njegova je ukupna vrijednost 41 tisuću eura. Europska unija u okviru programa IPA Razvoj ljudskih potencijala financira ga iznosom od 30 tisuća eura, što je 73 posto ukupne vrijednosti. Projekt će trajati do kraja svibnja 2015. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Osijek, a suradnici su na projektu 27 organizacija i institucija koje su ujedno i članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje OBŽ-a, a riječ je o predstavnicima jedinica regionalne i lokalne samouprave, obrazovnih institucija, poduzetničkog sektora, udruga i sindikata. Projekt će rezultirati izradom strategije razvoja ljudskih potencijala OBŽ-a do 2020. godine, a pritom će biti izrađena i baza projektnih ideja koja će služiti za bolju koordinaciju projektnih aktivnosti između subjekata koji provede projekte. “Sam projekt možda i neće rezultirati nekakvim velikim brojkama u zapošljavanju, no sigurno će biti dobra osnova za buduću strategiju razvitka ljudskih resursa”, istaknuo je dr. Kraljičak. N.Vukadinović

30

tisuća eura odnosno 73 posto ukupne vrijednosti projekta platit će Europska unija

27

organizacija i institucija sudjeluje u projektu

Možda ste propustili...

CILJ JE OČUVATI KREDITIRANJE

Blaži propisi za banke

DOBAR ODAZIV POLJOPRIVREDNIKA

Krenuo otkup blitve, salate i mladog luka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI PUT U 25 GODINA STAO IZVOZ U ITALIJU

Junetine ima dostatno za prebroditi krizu, a i poslije

2

RUSIJA STRAHUJE OD UBRZANJA ŠIRENJA KORONAVIRUSA

Ograničit će izvoz pšenice i kukuruza

3

MEĐUNARODNI MONETARNI FOND:

Korona gurnula svijet u recesiju