Regija
ORAHOVČANI NA SAJMU U FRANCUSKOJ

Slavonska vina točit će se u VIP salonu u Montpellieru
Objavljeno 21. studenog, 2013.

ORAHOVICA - Proizvođači voća i povrća te predstavnici tvrtke PP Orahovica i Virovitičko-podravske županije sudjelovat će od 26. do 28. studenoga na najpoznatijem francuskom sajmu vina, povrća, voća i maslina SITEVI.

Na putu za Montpellier sudionici s područja Virovitičko-podravske županije posjetit će siranu u okolici Parme, te uz sudjelovanje na sajmu posjetiti nekoliko vinarija i poljoprivrednih proizvođača u okolici Montpelliera. Sajam SITEVI 2013, koji se održava u Montpellieru, najveći je sajam opreme za vinarstvo, voćarstvo, povrtlarstvo i maslinarstvo u Francuskoj. U sklopu sajma održavaju se brojne konferencije s tehničkim, ekonomskim i socijalnim temama te radionice na temu proizvodnje, komercijalizacije i održivog razvitka.

Vina s područja Virovitičko-podravske županije imaju ekskluzivu te će biti jedina koja će se točiti u VIP salonu na sajmu SITEVI u francuskom Montpellieru. To su orahovački Silvanac i voćna vina Fructus, Krešimira Kostelca. Prema riječima župana Tolušića, ova prezentacija vina s područja Virovitičko-podravske županije odlična je promidžba naše županije u Europi i korak bliže prema brendiranju županije kao turističke i enodestinacije.

- Ponosan sam što mogu biti dio ovako velikog i značajnog sajma. Uz prezentaciju svojih proizvoda, predstavit ću i svoju županiju i grad, a vidljivo je da su ovo prilike u kojima Europa može upoznati velika bogatstva našega kraja – rekao je Krešimir Kostelac.V.Grgurić

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike