Ekonomija
OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA

Pčelarsku školu završilo 90 posto registriranih pčelara
Objavljeno 20. studenog, 2013.

OSIJEK - Sedma zaredom pčelarska manifestacija “Osijek je kolijevka hrvatskog pčelarstva” održava se u petak, subotu i nedjelju u Osijeku.

- Ponosni smo na pčelarsku tradiciju Osijeka i Osječko-baranjske županije i to i pokazujemo sedmu godinu zaredom ovom manifestacijom. Suvremeno hrvatsko pčelarstvo nastalo je ovdje u Osijeku - podsjetio je Željko Kraljičak, osječko-baranjski dožupan i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije.

Kraljičak je napomenuo kako je više od 90 posto registriranih pčelara na području Osječko-baranjske županije završilo Pčelarsku školu, što nije slučaj u bilo kojem drugom zanimanju u području poljoprivrede u Hrvatskoj.

Stručni dio manifestacije počinje u subotu u 10 sati na Poljoprivrednom fakultetu prezentacijom provedbe IPA projekta Panonian Bee. U nedjelju program također počinje u 10 sati i to na temu funkcioniranja Nacionalnog pčelarskog programa, koji će predstaviti Martin Kranjec i Vladimir Bilek, predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, najavio je Zvonimir Pajnić, predsjednik Pčelarskog saveza Osječko-baranjske županije.I.Mikulić

PRIZNANJA PČELARIMA

Svečani dio manifestacije obuhvatit će misu zahvalnicu za plodove pčelarima u 2013. godini (petak 18.30, u župnoj crkvi Preslavna Imena Marijina u Donjem gradu) i dodjelu diploma polaznicima Pčelarske škole (nedjelja, 10 sati, Poljoprivredni fakultet).

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

2

NAGLO USPORAVANJE INFLACIJE

MMF podigao prognozu za svjetsko gospodarstvo

3

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete