Regija
PROTOKOLI HNS-A I PROIZVOĐAČA KULENA SE NISU USKLADILI

Kulenari odustali od darivanja Vatrenih
Objavljeno 18. studenog, 2013.

ŽUPANJA – Ni uoči današnjeg ogleda izabranika Nike Kovača protiv nogometne reprezentacije Islanda koji će odlučiti o putniku za Brazil, Udruga Slavonski domaći kulen-kulin članovima repke neće podijeliti obećano kulenje. Od namjere su, rekao nam je jučer tajnik Udruge Andrija Matić, definitivno odustali.

Još se krajem ožujka, podsjećamo, nakon pobjede Vatrenih nad reprezentacijom Srbije, Udruga obratila neobičnim priopćenjem za javnost: “Bravo, Vatreni i fala vam do neba!” Naime, izjave vatrenih Slavonaca Mandže, Ole i Rakete, koji na osobit način zagovaraju uživanje u kulenu koji im je, podsjeća Matić, bio jedan od razloga veličanstvene pobjede nad Srbijom, oduševile su proizvođače Slavonskoga kulena. Matić je najavio je da će u znak zahvale svakom igraču reprezentacije, izborniku i svim članovima stručnoga stožera, uoči ponovnog skupa u Hrvatskoj koji je bio određen za početak lipnja protiv reprezentacije Škotske, pokloniti po jedan kulen. Sve je bilo lijepo zamišljeno, ali slavonski kulenari svoje obećanje nisu proveli u djelo.

Kulenari su se javljali HNS-u, pokušali dogovoriti svečanu primopredaju najpoznatije slavonske delicije, zagovarali nekoliko termina, ali - protokli se jednostavno nisu uspjeli uskladiti.

O razlozima odustanka Matić je kratko rekao: - Nismo to učinili na vrijeme. U međuvremenu je kulen dobio službenu oznaku zemljopisnog podrijetla i sada moramo čekati europsku zaštitu. Protokoli su takvi i moramo ih poštovati, ustvrdio je.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike