Dome slatki dome
TIM KABEL – KABEL ZA SVAKU PRILIKU

U potrazi za dobrom ponudom kabela
Objavljeno 15. studenog, 2013.
Iako se čini banalno, kupiti odgovarajući kabel za računalnu, poslovnu ili kućnu uporabu ponekad zna biti pravi pothvat

Iako se čini banalno, kupiti odgovarajući kabel za računalnu, poslovnu ili kućnu uporabu ponekad zna biti pravi pothvat.

Mi smo se dali u potragu za novim instalacijskim kabelom, ali su nas zanimali i drugi računalni kabeli. Sva naša potraga završila je na jednom mjestu – Tim kabel, koji će vam uistinu ponuditi, osigurati i dostaviti upravo ono što trebate.

Bez smetnje

U našoj prvotnoj potrazi tražili smo klasični instalacijski kabel. Međutim, kako nam je trebao kabel kojim bismo se koristili u uredima, tražili smo instalacijski kabel koji neće proizvoditi elektromagnetske smetnje. Nakon potrage po internetu cjelokupno naše istraživanje završilo je na jednom pouzdanom i svima dobro poznatom mjestu – stranicama Tim kabela. Na preglednim i inovativnim stranicama ubrzo smo pronašli sve što trebamo, a među prvima (N)YM(St)PVC-om izoliran i oplašten instalacijski kabel sa zaslonom koji djelotvorno uklanja elektromagnetske smetnje. Takav instalacijski kabel za djelotvornu zaštitu od utjecaja elektromagnetskih izmjeničnih polja s pomoću statičkog oklopa idealan je za urede, ali i za kućne instalacije. To i nije čudno jer se takva zaštita oklopom posebno upotrebljava u kompjuterskom i općenito tehnološkom sektoru, bolnicama ili mjernim mjestima u industriji s mjernim instrumentima osjetljivima na elektromagnetska polja. Ti kabeli također su idealni za postavljanje u dnevnim sobama i prostorijama kod ljudi koji su preosjetljivi na zračenje. Zgodno je znati da je moguće postavljanje iznad ili ispod žbuke u suhim ili vlažnim prostorima, kao i u beton i zidove. Taj kabel također nudi i vanjsko postavljanje, koje je moguće samo ako kabel nije izložen izravnom sunčanom svjetlu ili ako je položen u kabelske kanale.

Kućna mreža

Svatko tko je po kući, uredu ili nekom trećem poslovnom prostoru postavljao mrežnu instalaciju sigurno zna da je potrebno opremiti se adekvatnim i kvalitetnim LAN mrežnim kabelima. Na sreću korisnika, Tim kabel osim cijelog niza kabela nudi upravo i mrežne kabele. Ponuda se sastoji od LAN kabela raznih kategorija, idealnih za unutarnje instalacije, kao i LAN kabela za postavljanje u vanjskim uvjetima. Potonji je zaštićen polietilenskim plaštom. Taj se kabel primjenjuje u strukturiranim lokalnim mrežama klase D za prijenos podataka i glasa visoke brzine, na tercijarnom, odnosno horizontalnom nivou, a zbog zaštitnog PE plašta namijenjen je za vanjsku upotrebu ili direktno polaganje u zemlju.

I za profesionalce

Dakle, osim što smo pronašli kabele koje smo trebali, u ponudi Tim kabela moguće je pronaći cijeli niz drugih specijalnih kabela za profesionalnu uporabu. Jasno je, bili običan kućni bili profesionalni korisnik, ili ako ste kao mi vični uradi-sam projektima – Tim kabel se nameće kao idealno mjesto za pronalazak kabela.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike