Osijek
ISTEKLI UGOVORI

Mališanima u osječkim vrtićima četvrti put u tri mjeseca promijenili “tete”?!
Objavljeno 12. studenog, 2013.

Od jučer je u osječkim vrtićima s radom na određeno vrijeme u trajanju od maksimalno 60 dana počelo osam odgojiteljica, a od četvrtka će početi raditi njih još osam. Od njih 16, 14 su zamjena za “tete” koje bi službenim natječajem trebale biti zaposlene na neodređeno vrijeme, dok su njih dvije zamjena za odgojiteljicu koja je otišla na rodiljni dopust i odgojiteljicu koja je otišla u mirovinu.

- Sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i ovlastima ravnateljice Centra za predškolski odgoj, morali smo ovaj tjedan radna mjesta odgojiteljica kojima je istekao rok rada na određeno vrijeme od 60 dana popuniti novom “grupom” privremenih odgojiteljica. Za dio njih ugovori su istekli u petak, 8. studenoga pa je njihova zamjena stigla u ponedjeljak, 11. studenoga, dok za drugu grupu ugovori istječu u četvrtak, 14. studenoga, kada će na njihovo mjesto doći nove odgojiteljice. Bilo je ili to, ili da u pojedinim vrtićkim skupinama nema dovoljno teta. Na žalost, zakon nam nije ostavio mogućnost da do rezultata službenog natječaja za zapošljavanje odgojiteljica na neodređeno vrijeme samo produžimo rad na određeno odgojiteljicama koje su već 60 dana obavljale zamjenu, kaže Luja Zamečnik, v.d. ravnateljice Centra za predškolski odgoj Osijek.

Roditelji djece iz vrtićkih skupina u kojima su proteklih 60 dana radile odgojiteljice na određeno vrijeme ovo su, očekivano, dočekali “na nož”. Ponovno zbog suza svojih mališana kojima je već u petak rečeno kako im ovaj tjedna stiže nova - četvrta teta!

- Dijete mi je u subotu dva sata plakalo i molilo nas da joj vratimo njezinu 'tetu'! A jutros smo je u suzama jedva ostavili u vrtiću s obzirom na to da joj nova 'teta' dolazi u grupu nakon ručka, požalila nam se majka trogodišnjakinje. I. Solar

MIROSLAV VANEK

predsjedniku Upravnog vijeća Centra za predškolski odgoj Osijek

Natječaj za zapošljavanje na neodređeno do kraja studenoga

Iz Upravnog vijeća Centra za predškolski odgoj Osijek poručuju roditeljima da imaju razumijevanja te obećavaju kako će natječaj kojim će napokon zaposliti odgojiteljice na neodređeno vrijeme, biti raspisan do kraja studenoga.

“Krajem mjeseca na sjednici Upravnog vijeća naći će se točka vezana uz odluku o objavljivanju natječaja. Nakon što ona bude donesena, natječaj će biti raspisan i nove odgojiteljice bit će zaposlene. Uvjereni smo kako će cijela procedura biti provedena do isteka roka od 60 dana nove grupe teta na zamjeni”, kaže Miroslav Vanek, predsjednik Upravnog vijeća Centra za predškolski odgoj Osijek.

Peticija roditelja iz “Pčelice” nije uspjela ništa promijeniti

Ogorčeni zbog česte izmjene “teta”, roditelji čija djeca pohađaju Dječji vrtić “Pčelica”, krajem prošlog tjedna pokrenuli su potpisivanje peticije kojom su pokušavali u vrtiću zadržati “tete” zaposlene na određeno vrijeme od 60 dana u prvoj “turi”. Kako doznajemo, 80 posto roditelja peticiju je potpisalo i ona je upućena Gradu Osijeku, voditelju vrtića i Upravnom vijeću Centra za predškolski odgoj Osijek. No, peticija ipak nije ništa promijenila.

Najčitanije iz rubrike