Kultura
ZAVRŠEN 18. MEMORIJAL DARKO LUKIĆ

Sjajni Bruno Vlahek ponovno oduševio
Objavljeno 11. studenog, 2013.

OSIJEK - Solističkim koncertom sada već eminentnog, a još uvijek mladog, hrvatskoj pijaniste Brune Vlaheka u zgradi Gradske straže Muzeja Slavonije u osječkoj Tvrđi završen je 18. Memorijal Darko Lukić, trodnevni međunarodni susret mladih klavirista. U ime Osječko-baranjske županije, jednog od pokrovitelja (uz Ministarstvo kulture i Grad Osijek) brojne osječke ljubitelje glazbe pozdravio je dožupan Dragan Vulin.

Iza Brune Vlaheka (Zagreb, 1986.) brojni su uspješni nastupi i prva mjesta na natjecanjima širom svijeta, pa se može reći da je on svakako jedan od najistaknutijih i najsvestranijih glazbenika mlađe generacije. Uz reproduktivnu karijeru, njegova je posebnost intenzivno bavljenje skladateljskim radom (više od 40 orkestralnih, komornih, solističkih i drugih djela).

Na koncertu u sklopu 18. Memorijala Darko Lukić Vlahek se predstavio sugestivnim izvođenjima pomno izabranih djela. U programu su bila djela J. Brahmsa (Klavirske skladbe op. 76 - Capriccio I i II, Intermezzo); M. Ravela (skladbe Tužne ptice i Alborada del gracioso iz ciklusa Zrcala); A. N. Skrjabina (4. sonata u Fis duru op. 30) te Slike s izložbe M. P. Musorgskog. Za njegovo muziciranje može se reći da je majstorsko, a njegova tumačenja skladbi Brahmsa otkrila su suptilnost njegova izričaja - muzikalitet, tonsko i dinamičko gradiranje te tehničku perfekciju. Kako se i očekivalo ovaj je koncert bio vrhunac još jednog uspješnog skupa mladih glazbenika u organizaciji Glazbene mladeži u Osijeku. Branka Ban

Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike