Regija
BELI MANASTIR PROSLAVIO DAN GRADA I BLAGDAN SVETOG MARTINA

Baranjci krstili mlado vino
Objavljeno 12. studenog, 2013.

BELI MANASTIR - Skromno, u okviru proračunskih mogućnosti, obilježen je jučer Dan Belog Manastira i crkveni god jedinog baranjskog grada. Sve je počelo na središnjem trgu, gdje su bili postavljeni štandovi s ručnim radovima, suvenirima i raznim ekoproizvodima. Istovremeno se ''krčkao'' grah u 500-litrenom kotliću, koji su pristavili članovi MKUD-a Pelmonostor.

Uslijedilo je polaganje vijenaca ispred središnjeg križa na Katoličkom groblju, te sveta misa u župnoj crkvi svetog Martina biskupa. Nakon mise, već tradicionalno, kršteno je mlado vino. I to ne bilo kakvo, nego ono proizvedeno u podrumima i vinogradima belomanastirskih vinara, većinom članova Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin, čiji su podrumi smješteni na dijelu Baranjskog vinogorja iznad Belog Manastira. Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom Gradskog vijeća u gradskoj kinodvorani.

O postignutom tijekom protekle godine govorio je belomanastirski gradonačelnik, Ivan Doboš, istaknuvši kako gradski čelnici čine sve za boljitak života u Belom Manastiru. Uz belomanastirske gradske vijećnike, sjednici su nazočni bili brojni predstavnici gospodarskog, političkog i društvenog života Slavonije i Baranje, gradova prijatelja te gradova s kojima Beli Manastir bliko surađuje u raznim EU projektima. Proslavu su, među ostalima, uveličali konzuli Republike Srbije i Mađarske, izaslanik predsjednika hrvatskog Sabora Domagoj Hajduković, zamjenici župana osječko-baranjskog Željko Kraljičak i Dragan Vulin, saborski zastupnici i počasni građanin Belog Manastira Vladimir Šeks. Obilježavanje Dana grada nastavljeno je uprizorenjem legende o svetom Martinu, u organizaciji belomanastirskog ogranka DZMH, a gradski KUD-ovi družili su se u Mađarskoj kući MKU-a Pelmonostor.I.Getto

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike