Regija
ŽUPANJCI STRAHUJU OD NOVIH POSKUPLJENJA

Stanobiro: Nema govora
o povećanju cijena
Objavljeno 11. studenog, 2013.

ŽUPANJA – U dopisu pristiglom u našu redakciju pojedini građani Županje upozoravaju na “novi udar koji Stanobiro priprema na njihov standard i na ionako osiromašene džepove”. Tvrtku u gradskom vlasništvu optužuju da u vremenima krize proširuje zonu naplate parkiranja uređenjem novih parkirnih mjesta.

– Sada nam žele poskupiti parking, i naplaćivati parkirališna mjesta i pred Domom zdravlja, osnovnom školom i sportskom dvoranom kao i na platou ispred kina. Uskraćuje nam se svaki pedalj slobodne površine i onemogućava da igdje parkiramo bez plaćanja - žale se. Ogorčeni su i informacijom da se priprema i poskupljenje pričuve za održavanje zgrada kolektivnog stanovanja.

Direktor Stanobiroa Branko Stojčić kategorički odbacuje navode “već poznatih anonimnih dušobrižnika koji stalnim dezinformacijama pokušavaju bacati ljagu na poslovanje tvrtke i stvarati nesnošljivost između građana i Stanobiroa”. – Nema govora o proširenju broja parkirališnih mjesta, ni o poskupljenju parkinga. Riječ je o stavljanju pod sustav naplate prostora pred dvoranom Mladost koji je od prvog dana obuhvaćen Odlukom o naplati parkiranja, no zbog ljetne terase restorana Graničar koja se ondje nalazila, parking nije naplaćivan. Restoran se odavno preselio na novu lokaciju i sada smo taj zapušteni prostor uredili, priveli ga svrsi, odnosno proveli u djelo odluku donesenu još prije nekoliko godina - pojašnjava Stojčić.

Riječ je o 35 parkirališnih mjesta koja se nalaze u 2. zoni naplate, a koja će se redovito čistiti i održavati. Građanima koji žive u stambenim zgradama poručuje da mogu biti mirni, jer nije u pripremi nikakva odluka o povećanju cijene pričuve koja ostaje ista - 1,53 kune za četvorni metar. U tijeku je izrada godišnjeg plana održavanja stambenih zgrada i utvrđivanje radova koji se namjeravaju obaviti.

– Sve je transparentno, sve se radi u dogovoru s građanima, odnosno s upraviteljima zgrada i na našoj web stranici stanari će klikom na zgradu u kojoj žive moći dobiti sve informacije, između ostaloga i skenirane račune za utrošak novca. Građani ni na što neće biti prisiljeni, niti ćemo u zgradama išta raditi bez njihove suglasnosti - zaključuje Stojčić.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike