Sport
SVI PUTOVI VODE KA STEČAJU?

NK Osijek - dogovor s vjerovnicima ili ključ u bravu!
Objavljeno 7. studenog, 2013.
Zbog nove blokade već ovaj vikend upitan nastup mlađih uzrasta

Vezani članci

AVANTURIST ILI OZBILJNA OPCIJA

Nijemac želi biti sportski direktor Osijeka

Osijekova financijska agonija jednostavno nema kraja i sve više se čini kako svi putovi iz Gradskog vrta vode prema – klupskom stječaju!

Sunce osiguranje je “sjelo” s tri milijuna kuna potraživanja na klupski račun i posve paraliziralo život u NK Osijeku. Upitan je odlazak mladih momčadi na gostovanja ovog vikenda, klupska kuhinja ne može isporučiti obroke igračima, nemoguće je isplatiti mjesečna primanja prvotimcima i Radnoj zajednici.

- Riječ je o još jednom od onih dugovanja koja su nastala prije 20-ak godina. Borimo se koliko možemo, ali potraživanja vjerovnika su legitimna i mi ih ne osporavamo, nego tražimo samo malo prostora za život. Treba nam desetak milijuna kuna da se konačno oslobodimo svih tih okova, ali na ovaj način to se neće dogoditi. Prije ćemo otići u stečaj negoli ćemo podmiriti vjerovnike, a to nikome ne bi trebalo biti u interesu - kaže Zdravko Josić, predsjednik Uprave NK Osijek.

U biti potraživanja Sunce osiguranja su dug prema nekadašnoj osiguravateljskoj kući Veritas, koja je bila u sustavu koncerna Novalić. Veritas je poslije kupljen od Sunce osiguranja i time je “kupljen” i dug NK Osijek. Slične stvari osječkom prvoligašu su se počele događati svako malo, a u takvim okolnostima cijela borba za preživljavanje doista gubi smisao. Vrijeme je da se to presiječe jednom zauvijek. Budućnost kluba je definitivno u rukama vjerovnika i na njima je da konačno odluče na koji će se način ponašati prema klubu. Ako nemaju razumijevanja, onda neka povuku konačan potez i pošalju NK Osijek u stečaj u kojem će svi izgubiti. Klub nema imovinu iz koje bi se vjerovnici naplatili, igrači bi postali slobodni, a pitanje je gdje bi završio NK Osijek i bi li se ikada oporavio od toga. Istini treba pogledati u oči i jasno reći kako osječki prvoligaš nikada neće imati novca za povrat svih dugovanja. Dakle, moguće su dvije opcije. Sjesti za stol s vjerovnicima i postići konačan dogovor o načinu rješavanja dugovanja ili ključ u bravu. S današnje pozicije ova druga opcija je mnogo izglednija jer se za ono kroz što NK Osijek prolazi posljednjih godinu i pol dana doista više nema smisla boriti.

- Ponudili smo Sunce osiguranju vlasnički udio u klubu u zamjenu za dug. Odbili su i mi u ovom trenutku nemamo drugog načina riješiti taj problem - kaže Josić.

Jedini ulog koji je ostao na stolu i što može produžiti ili spasiti NK Osijek jest dobra volja i razumijevanje vjerovnika. U biti, odlazak u preoblikovanje je osječkom prvoligašu donio velike probleme jer su nakon njega svi koji su desetljeće i pol šutjeli počeli tražiti svoje. Teško da će se svi namiriti, ali kompromisno rješenje valjda postoji. Ako ga nema, nema ni dvojbe. Prije ili poslije prestat će postojati NK Osijek. Ako je to u interesu Sunce osiguranju, Gradskoj banci ili nekom trećem vjerovniku, onda se tu malo toga može promijeniti...

Dalibor KELER

Sunce osiguranje

“sjelo” na klupski račun s tri milijuna kuna potraživanja

Zdravko Josić

predsjednik NK Osijek

Ponudili smo Sunce osiguranju vlasnički udio u zamjenu za dug. Odbili su i mi nemamo drugog načina riješiti taj problem

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike