Ekonomija
„ZELENA IDEJA“

Ekološkim proizvođačima besplatna pomoć u promociji i njihovom nastupu na tržištu
Objavljeno 6. studenog, 2013.

OSIJEK - Ministarstvo poljoprivrede dalo je podršku projektu Zelena ideja koju je pokrenulo Hrvatsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (HURA) i partneri s ciljem pomaganja lokalnim ekološkim proizvođačima u njihovom nastupu na tržištu, kroz pružanje usluga promocije od strane marketinških stručnjaka.

Kako navode u priopćenju iz ministarstva, marketinške agencije u sklopu HURA-e pružit će besplatnu uslugu kvalitetnim projektima koje stručni žiri ocijeni kao potencijalno uspješne.

“Ideja ovoga projekta jest promoviranje ekoloških proizvoda, kao i njihovih proizvođača, a sve u svrhu širenja svijesti o ekološkoj proizvodnji, povećanja potražnje za ekološkim proizvodima i razvoja gospodarski održive Hrvatske. Zelenu ideju podržavaju UNDP Hrvatska i Akademija za politički razvoj, a projektu su se priključili i brojni mediji. Natječaj, i više informacija o projektu, mogu se pronaći na web stranici: www.zelenaideja.hr.”, stoji u priopćenju. Ministarstvo poljoprivrede ujedno poziva certificirane proizvođače ekoloških proizvoda da se prijave na ovaj natječaj.

“Smatramo da je svaka pomoć i podrška poljoprivrednim proizvođačima, a u ovom slučaju proizvođačima ekoloških proizvoda važna i dobrodošla. Hrvatska ekološka poljoprivreda ima veliki potencijal, a uvjereni smo da ovakvi projekti mogu pomoći boljem pozicioniranju na tržištu, promoviranju domaće proizvodnje, širenja svijesti o važnosti ekološke poljoprivrede te vrijednosti takvih proizvoda“, izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. U Hrvatskoj je upisano 1.528 subjekata u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji, a broj proizvođača i površine pod ekološkom poljoprivredom u tendenciji su porasta svake godine.Z.Rupčić

1.528

ekoloških proizvođača registrirano je u Hrvatskoj

Cilj projekta je povećanje udjela površina pod ekološkom poljoprivredom do 2016. godine na 8%

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike