Regija
OPTUŽBE PO PONOVNO IZABRANOM PREDSJEDNIKU

Raskol u županjskom HNS-u: Huber
manipulacijama zadržao mjesto?
Objavljeno 5. studenog, 2013.

ŽUPANJA - Nakon što je Mladen Huber ponovno izabran za predsjednika županjskog HNS-a, počele su pljuštati optužbe nezadovoljnih članova. U pismu pristiglom u našu redakciju optužuju ga za manipulativan, netransparentan i nedemokratski način rada jer je, tvrde, u dogovoru s potpredsjednikom samoinicijativno donio odluku o datumu održavanja izborne skupštine i o kandidatima za sva tijela podružnice.

– Predsjedništvo se sastajalo tri puta kako bi pripremilo izbornu skupštinu, ali ni na jednom sastanku nije bilo kvoruma, pa nije izglasana ni jedna odluka, niti je Predsjedništvo predložilo i jednog kandidata. HNS-Liberalni demokrati u svome nazivu ima temelj demokracije i na takav bi način trebalo raditi. Ovo nije stranka pojedinca, nije ničije vlasništvo ni ekskluzivno pravo - stoji u pismu. Nezadovoljni HNS-ovci tvrde kako se netransparentno radilo i na proteklim lokalnim izborima jer nitko nije znao kako izgleda lista za Gradsko vijeće dok nisu otiskani letci, što je, kažu, nedopustivo, to više što se HNS istovremeno zauzimao za transparentan rad gradske uprave.

- Zbog manipulacije pojedinca neki su članovi koji su trebali biti u vrhu kandidacijske liste izigrani. Ista se situacija ponavlja i na unutarstranačkim izborima. Dobivši zadatak od ŽO HNS-a za revidiranje članstva, predsjednik je samostalno radio na tome kako bi prikupio potpise potpore za kandidaturu puno prije negoli je išta izglasano na sastanku Predsjedništva. Prikupivši na taj način veliku većinu potpisa, jer članovi nisu bili obaviješteni o protukandidatima, blokirao je mogućnost kandidature bilo kome drugome. Kako možemo očekivati povjerenje građana ako u vlastitim redovima ne možemo osigurati legitiman, transparentan i demokratski rad i provođenje promjena? Kako ponovno dati povjerenje istim osobama kada već u ovom sazivu Predsjedništvo nije moglo osigurati kvorum i donositi odluke - pitaju se nezadovoljni članovi.

Prozvani novi/stari predsjednik Mladen Huber kategorički odbacuje iznesene optužbe:

– Rezultati glasanja sve govore. Imam apsolutnu potporu članstva jer sam dobio 46 glasova, a moja protukandidatkinja Vera Gačić samo 11. Iz ovoga se jasno vidi tko radi i tko zaslužuje povjerenje. A prošao je i cijeli tim koji sam predložio - zadovoljno je ustvrdio Huber, dodavši da se sve radilo transparentno. Napominje da je od ukupno 141 člana, od 92 skupio potpise potpore za kandidaturu, dok su neki pokušavali manipulacijama glasove pridobiti za sebe.M.Lešić Omerović

Prozvani novi/stari predsjednik Mladen Huber kategorički odbacuje iznesene optužbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura