Regija
ŽUPANJA

Izložba u Galeriji LUŽ-a
Objavljeno 31. listopada, 2013.

Ovih dana u Galeriji LUŽ-a 08 ljubitelji umjetnosti mogu uživati u izložbi članova Likovne udruge Županja 08. Riječi dobrodošlice na još jedno umjetničko događanje uputio je prof. Jurica Buljan, dok je potom uslijedila modna revija Udruge "Vrijedne ruke" iz Vinkovaca. Predsjednica Udruge Željka Renić nije skrivala zadovoljstvo što se predstavljaju županjskoj publici te je naglasila kako nakon dugogodišnjeg prijateljstva sa Zlatkom Kokanovićem, predsjednikom LUŽ-a 08, imaju čast predstaviti svoj rad.

- Naša udruga je osnovana prije tri godine i želja nam je sačuvati vrijedno iz prošlosti za budućnost i da naše mlade generacije naučimo tehnikama koje su naše bake sačuvale do današnjeg dana - pojasnila je Renić. Županjci su uživali u zlatovezu, tehnici - kako je dodala Renić - zaštićenoj u UNESCO-u, ali na razini Hrvatske.

- Nedavno smo sudjelovali u Dubrovniku na UNESCO konvenciji o zaštiti nematerijalne baštine i pokazali dio slavonske baštine koja se sastoji od naših čipki, pjevali smo bećarac i dali naslutiti što se sve krije u našim škrinjama - naglasila je u ime Udruge "Vrijedne ruke" čije su članice pokazale i odjevne predmete ukrašene necanom čipkom. Izložbu slika revija jedodatno obogatila, istaknuli su organizatori izložbe u ime kojih je nazočne pozdravio Zlatko Kokanović, predsjednik LUŽ-a 08. (Z.K.)

Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike