Regija
SNET.EU ODRŽAN U DRENOVCIMA

Na “Kavi sa susjedom” sudjelovalo 12 općina i gradova iz Hrvatske i Srbije
Objavljeno 30. listopada, 2013.

DRENOVCI – U Drenovcima su se okupili sudionici Projekta „Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina– SNET.EU“ iz 12 općina i gradova iz Hrvatske i Srbije. Na susretu pod nazivom „Na kavu sa susjedom“ uz stručna izlaganja i razgovore razmjenjivali su iskustva o pisanju i provedbi EU projekata.

Skup je otvorila voditeljica projekta Branka Paškuljević Turniški, a nazočnima se obratio i načelnik Drenovaca Jakša Šestić. Istaknuo je da općinska vlast čini sve što je moguće kako bi se povećala kvaliteta življenja i mlade ljude zadržalo na tom graničnom području.

- Upravo zbog toga Drenovci se nastoje umrežavati, povezivati i surađivati s drugim gradovima i općinama - poručio je Šestić.

Direktorica Lokalne razvojne agencije „Vjeverica“ Ana Cvitković Komesarović, predstavila je Općinu i njezine strateški ciljeve, provedene i planirane projekte, istaknuvši da su Drenovci „srce Cvelferije“, gospodarsko i kulturalno središte toga područja bogate kulturne i povijesne tradicije. Naglasila je i da su Drenovci prva općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj je osnovana razvojna agencija te ujedno i prva općina u županiji s općinskom knjižnicom o čijem je radu i aktivnostima govorio ravnatelj Goran Pavlović.

Andrija Matić iz udruge „Duhovno hrašće“ predstavio je udrugu te projekt „Život i djelo Stjepana Adžića (1730-1789)“ . Tihomir Marojević iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci predstavio je projekt prekogranične suradnje IPA Hrvatska-Srbija „Knjižnice za novo doba“. Središnje stručno izlaganje održao je Tomislav Barbarić iz Centra za poduzetništvo Osijek predstavivši projekt prekogranične suradnje „Tradicija za budućnost“ usmjeren na poticanje ekološke proizvodnje i ruralni turizam.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike