Regija
DONACIJA RUKOMETNOM KLUBU IZ ŽUPANJE

Iz Švicarske u Županju stigle lopte
od kojih je svaka vrijedna 100 eura
Objavljeno 23. listopada, 2013.

ŽUPANJA - U vremenu kada je sponzora sve manje, kada se i u sportu, naročito amaterskom, sve teže zatvaraju financijske konstrukcije, svaka je potpora dobrodošla, a kamoli kada neki gradski klub dobije dvadesetak lopti od kojih je svaka oko stotinu eura. Kratak je to sažetak priče koju županjski rukometni klub, zahvaljujući svome sugrađaninu Marku Mirosavljeviću, njeguje posljednjih nekoliko godina surađujući s reprezentativcem Goranom Perkovcem.

- Goran je naš veliki prijatelj i s obzirom na to da volim bodriti naše rukometaše, posljednjih pet-šest godina iz Švicarske stiže najmanje 20 lopti godišnje. No, osim lopti, tu je i druga oprema - saznajemo od Marka Mirosavljevića, Županjca koji je i prije nekoliko dana donio donirane lopte i rado se fotografirao sa županjskim rukometašima na jednome od treninga.

Na svim donacijama rukometaši zahvaljuju, a tajnik RK Županja Ivan Grigić i dodaje: “U ovim teškim vremenima svaka je pomoć dobrodošla. To su kvalitetne lopte i mi u klubu sigurno ne bismo imali toliko lopti da nije ovih donatora. Hvala im", naglasio je Grigić.

Dodaje da već duže pokušavaju realizirati prijateljsku utakmicu, no zahvala Perkovcu za sada se svela na "domaće proizvode".

- Mi se njemu tako odužimo, no željeli smo da se, bude li prigode, u Županji odigra jedna utakmica. Bude li njegov klub u Hrvatskoj, valjda će se i to moći realizirati - objašnjava Grigić.

Rukometni klub Županja velik je sportski pogon koji okuplja brojne mlade, imaju puno obveza, što povlači i znatna financijska sredstva, tako da donacija rukometnih lopti županjskim rukometašima i te kako puno znači.Z.Knežević

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli