Regija
BIZARNE KRAĐE U ŽUPANJSKOM DOMU ZDRAVLJA

Lopovi kradu sve, od WC
papira do regulatora plina
Objavljeno 24. listopada, 2013.
U Dom zdravlja građani dolaze i napuniti mobitel

ŽUPANJA – Dom zdravlja u Županji svakodnevno je na meti drskih kradljivaca koji odnose sve što im dođe pod ruku – od WC papira, tekućeg sapuna, žarulja pa sve do vodokotlića i regulatora za plin.

– To je, nažalost, postala slika naše svakodnevice. Na sitnije stvari više se i ne osvrćemo, trudimo se konstantno provjeravati stanje i odmah nadoknaditi ono što je nestalo, jer sanitarna je inspekcija svakodnevno na terenu. Moramo o tome voditi računa i udovoljavati svim propisanim sanitarnim uvjetima za jednu zdravstvenu ustanovu - ističe ravnateljica Luca Lešić.

– U posljednje vrijeme nestaju nam regulatori za plin, a njih se ipak ne može samo tako skinuti. Za to je ipak potrebna neka alatka i određeno znanje, ali eto, pojedinim građanima očito ni to nije bio problem, ispričala nam je ravnateljica. Stoga su u Domu zdravlja bili prisiljeni regulatore skinuti i za svaku intervenciju u čekaonicama i na hodnicima pozivati domara. Iako je u Zagrebu i većim gradovima već uobičajena praksa da se sanitarni čvorovi u čekaonicama domova zdravlja zaključavaju i da pacijenti ključ uzimaju u ordinaciji svoga liječnika, u županjskom Domu zdravlja takvo rješenje za sada nije u planu. No, ako se nastavi odnošenje vodokotlića, brava i drugih stvari i ako krađe počnu uzimati još više maha, morat će se razmišljati i o tome. Ravnateljica dodaje da su krađe maćuhica i drugih sadnica pred Domom zdravlja već godinama uobičajena pojava, redovito nestaju, kao i lončanice sa sobnim cvijećem u čekaonicama koje donesu i anonimni građani, a drugi ih prvom prilikom odnesu svojim kućama. Ravnateljica Luca Lešić priznaje da je i sama iznenađena saznanjem što sve ljudi uzimaju i odnose, a sve je to, smatra, zapravo pokazatelj vrlo teške ekonomske i socijalne situacije i besparice koja uzima sve više maha.

– Opazili smo kako neki građani dolaze u Dom zdravlja kako bi kod nas napunili svoje mobitele, što najbolje oslikava težinu situacije u kojoj pojedinci žive, zaključuje Lešić.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
UPOZORENJA U ČEKAONICAMA

Lešić dodaje da strahuje za osobne stvari građana, novčanike i mobitele, jer pacijenti u čekaonicama ostavljaju svoje jakne i kapute dok ulaze u liječničku ordinaciju. Stoga su u svim čekaonicama postavljena upozorenja da se osobne stvari ondje ostavljaju na vlastitu odgovornost. Lešić poziva građane da o tome maksimalno vode računa i upozorenje shvate najozbiljnije.

Možda ste propustili...

GRAD ODSAD SA SAMO DVA PROČELNIKA

U đakovačkoj gradskoj upravi novo ustrojstvo

ODRŽANA 26. ORAHOVAČKA FIŠIJADA

Stanko Knežević najbolji je fišmajstor

VRIJEDNOST RADOVA 1,6 MILIJUNA KUNA

Modernizirat će sportsku dvoranu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara