Regija
DRENOVCI

Udruga pjesnika i pisaca “Sveti Mihovil” za 10. obljetnicu izdala novu zbirku pjesama
Objavljeno 23. listopada, 2013.

Udruga pisaca i pjesnika “Sveti Mihovil” Drenovci djeluje već deset godina. U povodu jubileja predstavljena je 9. zbirka pjesama “Kad zađeš kroz selo”, a u vjeronaučnoj dvorani održani su 10. pjesnički susreti pučkih pjesnika Slavonije i Baranje.

– Obljetnica koju smo obilježili i ispunjena dvorana svjedoci su našeg rada koji svake godine utkamo u zbirku pjesama. Općina je pomogla tiskanje uz dotaciju od 2.000 kuna. U suradnji sa župnikom, knjižnicom, udrugom Golubovi i drugima imamo mjesto okupljanja, no želimo kutak gdje bismo mogli pohraniti naše uratke i priznanja - rekao je predsjednik Petar Trtolja. Recenziju knjige napisao je Marko Đidara, župnik, dekan Drenovačkog dekanata, koji je i predstavio zbirku.

- Ako je čovjek stvoren od slavonske zemlje, onda nije čudo da rado o njoj pjeva. Na stranicama ove knjige naći ćete poznata imena udruge koja ste već više puta imali pred sobom, ali i nova imena. Stari pjesnici, ali novi stihovi koji će vas, nadam se, oduševiti - rekao je vlč. Đidara. U zbirci su objavljene pjesme 21 autora koji su kazivali svoje stihove.(S.Bo.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DESECI TISUĆA EURA U APOENIMA OD 10 I 20 €

Umjesto na medeni mjesec, u ukrupnjavanje svadbenog dara

2

IZDVAJA SE IZ SUSTAVA DOMA ZDRAVLJA

Sanitet prelazi Zavodu za hitnu medicinu VSŽ-a

3

RADOVI SE BLIŽE KRAJU

Asfaltirane staze i na novom dijelu groblja