Mozaik
GLAZBA JOJ ISTOPILA VIŠAK KILOGRAMA

Amerikanka smršavjela
50 kg slušajući 2Cellos
Objavljeno 22. listopada, 2013.

Vezani članci

LAGANINI INTERVJU: HELENA JANSON

Sviranje violine je kao da vučeš mačka za rep

Violončelistički dvojac 2Cellos, koji svojom glazbom i vrhunskim koncertima oduševljava obožavatelje u cijelom svijetu, osim za kulturno uzdizanje, zaslužan je čini se i za gubitak kilograma.

Naime, kako tvrdi Katherine Levine iz mjesta Huntsville u Alabami u SAD-u, čiju je priču objavio tamošnji lokalni list, glazba 2Cellosa pomogla joj je da izgubi ukupno 50 kilograma otkad je dvojicu hrvatskih čelista čula na koncertu s Eltonom Johnom u Huntsvilleu u rujnu 2012. godine. Tako je na koncertu kupila CD na kojem muziciraju Stjepan Hauser i Luka Šulić, a nakon nekog vremena počela je primjećivati da gubi na težini. Nekoliko tjedana nakon posjeta koncertu 2Cellosa izgubila je pet kilograma. Stoga će Levine biti u prvom redu kad 2Cellosi budu imali nastup 25. listopada u koncertnoj dvorani Huntsvillea. Osim za sebe, kupila je još 49 ulaznica za koncert svojim bliskim prijateljima čim ih je simfonijski orkestar Huntsvillea pustio u prodaju.

- Vjerujem u njih i njihovu glazbu zbog načina na koji je utjecala na mene - kaže Katherine Levine. Vidjela ih je, kaže, u TV emisiji "Glee", ali dok ih nije slušala na sudbonosnom koncertu, nije ni znala koliko je impresionirana. S koncerta je otišla ganuta do suza i odmah je na internetu pročitala sve o duetu koji na klasičnim instrumentima izvodi pop-glazbu. Nakon koncerta, kupila je još CD s njihovom glazbom i odjednom joj je postalo lakše uspinjati se stepenicama.

- Apetit mi se smanjio, imala sam bolju kontrolu obroka. Nisam bila svjesna što se dogodilo. Jedino što se promijenilo bilo je to što sam slušala njihovu glazbu - kaže Levine, kojoj su se kilogrami nastavili topiti proporcionalno količini nota 2Cellosa koje je slušala. Stoga je opet otišla na njihov koncert u Alexandriju u saveznoj državi Virginiji te u Las Vegas, gdje su opet nastupili s Eltonom Johnom. S još jednom obožavateljicom iz Hrvatske, koju je pronašla na Twitteru, pokrenula je fan web stranicu s informacijama o svojim omiljenim izvođačima everything2cellos.com.

Levine planira vidjeti 2Cellos na njihovih osam nastupa tijekom turneje u SAD-u.

- Mnogo je ljudi koji na različite načine reagiraju na glazbu dvojice mladih čelista. Otkrila sam da njihova glazba utječe na moje raspoloženje, a to nije slučaj s glazbom općenito. Postoji nešto u načinu na koji sviraju violončelo. Govoreći o utjecaju koji imaju na mene, želim im zahvaliti na onome što su mi učinili, a ono što se dogodilo meni, može i drugima, i to je ohrabrujuće - zaključila je Levine.P.Lukež

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike