Novosti
SASTANAK U HGK

Nadan Vidošević traži potporu
Objavljeno 21. listopada, 2013.

Vezani članci

PREDSJEDNIKU HGK NEDOSTAJE 32 MILIJUNA

Vidošević : Ništa ne znam o fiktivnim fakturama

ZAGREB - Čelnik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević okupio je jučer u središnjici HGK predsjednike svih županijskih komora na, kako odgovaraju u Vidoševićevom odjelu za odnose s javnošću, redovitom sastanku. I dok je sastanak možda i bio redovit, tema sastanka svakako nije, jer je Vidošević navodno od županijskih predsjednika zatražio podršku, i ne namjerava odstupiti s mjesta na kojem je punih 18 godina. Redoviti bi se sastanak, da nije bilo uhićenja Zdenke Peternel, održao tek u petak, no pomaknut je za četiri dana ranije.

Upravo kako se i pretpostavljalo, Vidošević nije na tom sastanku ponudio ostavku, a njegovi pobornici tvrde da su procedure izbora i opoziva u HGK-u toliko kompleksne i komplicirane da Vidošević jučer i nije mogao tom sastavu ponuditi ostavku sve i da je htio, jer on, jednostavno, nema ovlasti da tu ostavku prihvati.

- Nismo ni očekivali ostavku, pogotovo jer Nadan sam ima puno posla na pisanju novih smjernica rada HGK za 2014. i sljedeće godine. Pred Komorom je ogroman zadatak da pomogne u stabiliziranju gospodarstva i nema druge nego čekati da institucije odrade svoj dio posla - rekao nam je jedan od sudionika sastanka.(T.T./B.M.P.)

Možda ste propustili...