Crna kronika
POLOVICOM LJUDSKOG TIJELA PRONAĐENOM U SAVI POZABAVIT ĆE SE PATOLOZI

Istražuje se da li je misteriozna smrt mlade djevojke bila nasilna
Objavljeno 21. listopada, 2013.

ŽUPANJA – Policija u suradnji s Državnim odvjetništvom pokušava razriješiti misterioznu smrt i utvrditi identitet osobe čije je tijelo u nedjelju poslijepodne pronađeno u Savi kod Županje.

Ribič koji je pecao nedaleko od savske šetnice, na potezu od Muzeja prema Sladorani, sasvim je slučajno u blizini obale, među granjem koje je dan ranije nanijela mutna rijeka, ugledao ljudske noge i odmah pozvao policiju. Iz Save je izvađena donja polovica ljudskog tijela koje je prevezeno na Odjel patologije vukovarske bolnice, gdje će danas (utorak) u 9 sati biti obavljena obdukcija. Očevici pretpostavljaju da je pripadalo ženskoj osobi. Sumnjaju na to da je zbog stanja u kojem je pronađeno tijelo već duže vrijeme bilo u vodi, jer je u visokoj fazi raspadanja.

– Leš je vjerojatno već dugo u Savi. Voda ga nosila i pretpostavljam da je tijelo zapelo u nekom granju, a kada je naišla malo jača struja i voda ubrzala dio se otkinuo i nastavio “plivati”, a glava i prsa ostali su negdje među šipražjem, teorija je jednog od očevidaca.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović jučer nam je rekao da se čeka nalaz obdukcije. On bi trebao pokazati uzrok smrti za sada nepoznate osobe i dati odgovore na druga ključna pitanja. Policija će potom poduzeti sve potrebne mjere radi otkrivanja njezinog identiteta i rasvjetljavanja cijelog slučaja. Pretražit će korito rijeke Save u potrazi za ostatkom tijela za koje se sumnja da bi moglo biti u blizini.

No, postoji i mogućnost da će ono biti pronađeno i na desetke, pa i stotine kilometara dalje, jer pitanje je odakle je voda do Županje uopće i donijela pronađenu polovicu tijela, je li za sada nepoznata osoba kojoj je pripadalo, iz Hrvatske ili možda iz BiH ili Srbije.M.Lešić-Omerović

ISTRAGA SE NASTAVLJA

Policija će, doznajemo, poduzeti sve potrebne mjere i surađivati s kolegama iz ostalih policijskih uprava. Policajci će pomno analizirati popis nestalih osoba, posebice u naseljima uz Savu kako bi se što prije utvrdio identitet stradale osobe. A ako se obdukcijom utvrdi da je riječ o nasilnoj smrti, poduzet će se daljnje mjere radi pronalaženja počinitelja tog kaznenog djela.

Možda ste propustili...

JEDAN OD GORIH PROMETNIH VIKENDA U 2024.

Na hrvatskim su cestama za vikend poginule četiri osobe

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike