Crna kronika
UBIO SE 31-GODIŠNJAK KOJI JE USTRIJELIO BIVŠU DJEVOJKU I NJEZINOG DEČKA

Najavljivao je ubojstvo na Facebooku! Nitko ga nije ozbiljno shvatio.
Objavljeno 21. listopada, 2013.
Status na Facebooku od 26. rujna: "Imat ćeš pravo vatreno krštenje!"

KRUNOSLAVLJE – Nakon što je hicima iz automatske puške teško ranio bivšu djevojku i njezinog sadašnjeg dečka, 31-godišnji Goran Batinić, ubio se iz iste te puške u dvorištu obiteljske kuće u Krunoslavlju kod Donjeg Miholjca. Nezapamćena tragedija dogodila se u nedjelju oko 20 sati na cesti između Feričanaca i Orahovice.

Svoj suludi naum, 31-godišnjak je u nekoliko navrata najavljivao na Facebooku. Na njegovom profilu nalaze se isključivo fotografije 24-godišnje djevojke s kojom je prekinuo vezu prije nekoliko mjeseci, te jedna fotografija - zlatnog kalašnjikova!? Statusi koje je objavio bili su uznemirujući sami po sebi, ali nakon počinjenog zločina oni izgledaju monstruozno.

- Al' će nekom biti vesel' susret sa mnom vrlo uskoro. Sad imaš valjanu garanciju za ono što si napravila, imat ćeš pravo vatreno krštenje! - stoji u statusu od 26. rujna. Posljedi status napisao je 14. listopada: “Cura koju najviše volim, koja mi sutra uništava život. Sutra ću je u oči gledat kak' laže pred sudom. Cura koja se odriče svoje ljubavi i sreće što joj tata i stric mrze Srbe...”.

Kako doznajemo od Slađaninih roditelja, Goran ju je nakon prekida veze mjesecima proganjao. Slao joj je prijeteće SMS-ove, a nerijetko ju je znao telefonom zvati u noći, pa ga je Slađana prijavila i policiji. Prije tjedan dana zbog prijetnji je bio i na sudu, o čemu je i pisao na Facebooku.

Na žalost, nije sve ostalo na prijetnjama. U nedjelju je ljubomorni 31-godišnjak na cesti zaustavio automobil u kojem je bila njegova bivša 24-godišnja djevojka Slađana B. iz okolice Mikleuša s novim momkom, Antom Č. te ih propucao vatrenim oružjem, a potom pobjegao. Oboje su teško ozlijeđeni i prevezeni su u Opću županijsku bolnicu u Našicama, a ubrzo zatim u osječki KBC. Djevojka je zaprimljena u teškom stanju, s pet prostrijelnih rana u predjelu glave, ruke i nadlaktice, dok mladić ima prostrijelne rane u predjelu nadlaktice.

Policajci su brzo došli do identiteta napadača, pa su interventni policajci naoružani dugim naoružanjem krenuli prema Krunoslavlju, mjestu koje je u noći između nedjelje i ponedjeljka bilo u potpunoj policijskoj blokadi. Neki od žitelja Krunoslavlja začuli su nekoliko hitaca nakon čega su policajci ušli u dvorište. Proširila se i priča da se Batinić navodno ubio.

Živko Slijepčević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Bjelovar, kratko nam je u dopisu odgovorio da je zamjenica županijske državne odvjetnice u Bjelovaru tijekom noći i današnjeg dopodneva provela je očevid. “U cilju potpunog utvrđenja činjeničnog stanja dati su nalozi djelatnicima PU virovitičko-podravske za provođenje ostalih dokaznih radnji”, rekao je Slijepčević dodavši da njegovo navodno samoubojstvo za sada ne može službeno potvrditi.

Da li se ova tragedija, s obzirom na prijeteće Facebook statuse mogla spriječiti, s pravom se pitaju mještani Borika kod Mikleuša, odakle je mlada djevojka. Tko je zakazao - pokazat će daljnja istraga.

Slobodan KADIĆ/Sandra LACIĆ
DJEVOJKA NA RESPIRATORU

Od dr. Josipa Ivića, voditelja Jedinice intenzivne njege Kliničkog bolničkog centra Osijek, doznajemo da se teško ozlijeđena djevojka nalazi u blagoj umjetnoj komi.

- Djevojka je operirana, a trenutno je na respiratoru i stabilna. Laboratorijski nalazi su u redu. Ima rane na obje nadlaktice i po licu - kazao je dr. Ivić. Teško ozlijeđeni mladić nalazi se na Kirurgiji, odnosno Traumi.

DR. MANDIĆ: LJUBOMORA JE JAKO OPASNA NEGATIVNA EMOCIJA

Osječki psihijatar, dr. Nikola Mandić, kazao je da je ljubomora jako opasna negativna emocija te da u tom stanju osoba samo želi drugu osobu potpuno posjedovati.

- Smatrao je da ima pravo na nju i obično prije nego dođe do zločina, takve osobe šalju upozorenje. I ovaj mladić je to učinio pišući na Facebooku. Tako je htio svima pokazati da je ona kriva za sve i da ona ne valja. Onog trenutka kada je pucao u nju negativne emocije su bile jače od njega. Bez nje mu život nije imao smisla. Kada je pucao u nju ubio je i dio sebe i tada je i njegov život izgubio smisao. Tada je izvršio suicid - kazao je dr. Mandić. Istaknuo je da se u ovom slučaju moglo prevenirati da do zločina ne dođe, jedino tako da mu je netko dao podršku i rekao da će biti jednako vrijedan i bez te djevojke.

Djevojka je operirana, a trenutno je na respiratoru i stabilna. Laboratorijski nalazi su u redu. Ima rane na obje nadlaktice i po licu

Najčitanije iz rubrike