Regija
ŽUPANJA

Mlada misa palotinca Gorana Živkovića
Objavljeno 22. listopada, 2013.

Nakon što je u vinkovačkoj Župi sv. Vinka Pallottija za svećenika zaređen đakon Goran Živković, mladi je Županjac mladomisničko slavlje imao u nedjelju, 20. listopada, u svojoj Župi sv. Nikole Tavelića.

- Dragi Gorane, započinje tvoj svećenički hod, započinje tvoje svećeništvo koje traje 24 sata dnevno. U taj vremenski dio ugradit ćeš toliko toga: od svakodnevnih obveza koje ćeš činiti do onoga ljudskog ophođenja koje će biti na razini i ljudskog i svećeničkog dostojanstva, do onih velikih stvari koje će ti biti povjerene i koje ćeš sigurno s radošću činiti - poručio je mladomisniku župnik i dekan županjskog dekanata vlč. Marko Peulić.

Mladomisniku su čestitke uputili iz cijele župne zajednice, a među brojnim vjernicima nazočio je i županjski gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević. Poseban doprinos mladoj misi, uz župne zborove iz župa sv. Nikole Tavelića i sv. Vinka Pallottija, dali su članovi i članice KUD-a "Kristal-Sladorana". A pozivu župnika, vlč. Marka Peulića, da se nakon svečanog misnog slavlja mladomisnika, palotinca Gorana, vjernici zadrže u crkvenome dvorištu odazvali su se mnogi i ispred župne crkve, u slavonskome kolu, uz tamburaše, našli su se mnogi, izražavajući i time radost što je ova županjska župa imala čast slaviti s palotincem Goranom i njegovom subraćom u vjeri.(Z.K.)

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike