Regija
ŽUPANJA

Mlada misa palotinca Gorana Živkovića
Objavljeno 22. listopada, 2013.

Nakon što je u vinkovačkoj Župi sv. Vinka Pallottija za svećenika zaređen đakon Goran Živković, mladi je Županjac mladomisničko slavlje imao u nedjelju, 20. listopada, u svojoj Župi sv. Nikole Tavelića.

- Dragi Gorane, započinje tvoj svećenički hod, započinje tvoje svećeništvo koje traje 24 sata dnevno. U taj vremenski dio ugradit ćeš toliko toga: od svakodnevnih obveza koje ćeš činiti do onoga ljudskog ophođenja koje će biti na razini i ljudskog i svećeničkog dostojanstva, do onih velikih stvari koje će ti biti povjerene i koje ćeš sigurno s radošću činiti - poručio je mladomisniku župnik i dekan županjskog dekanata vlč. Marko Peulić.

Mladomisniku su čestitke uputili iz cijele župne zajednice, a među brojnim vjernicima nazočio je i županjski gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević. Poseban doprinos mladoj misi, uz župne zborove iz župa sv. Nikole Tavelića i sv. Vinka Pallottija, dali su članovi i članice KUD-a "Kristal-Sladorana". A pozivu župnika, vlč. Marka Peulića, da se nakon svečanog misnog slavlja mladomisnika, palotinca Gorana, vjernici zadrže u crkvenome dvorištu odazvali su se mnogi i ispred župne crkve, u slavonskome kolu, uz tamburaše, našli su se mnogi, izražavajući i time radost što je ova županjska župa imala čast slaviti s palotincem Goranom i njegovom subraćom u vjeri.(Z.K.)

Možda ste propustili...

GRAD U 2022. PREDVIDIO 200.000 KUNA

Za krov bez azbesta 4000, za odvoz do 5000 kuna

OSNOVNA ŠKOLA U BROJNIM ERASMUS+ PROJEKTIMA

Baranjski osnovci naučili i pripremati rahat-lokum

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČIMA

Radovi na regulaciji desne
obale Dunava vrijedni 47 mil. kuna

2

DRENOVČANI RAZMATRAJU I DRUGE OPCIJE

Gunja i Drenovci ipak
bez zajedničkog TZ-a?

3

U MIMOHODU ĆE BITI VIŠE OD 75 KUD-OVA I TRIDESETAK ZAPREGA

Vinkovačke jeseni od 9. do 18. rujna, otvara se i Bircuz