Mozaik
PRVI PUT DODIJELJENE DIGITALNE NAGRADE

Tko je bio naslušaniji preko interneta?
Objavljeno 22. listopada, 2013.

Američke digitalne nagrade ustanovilo je Američko udruženje glazbene industrije (RIAA) u cilju odavanja priznanja za digitalnu prodaju singlova, kao i učestalost njihova sviranja na streaming servisima kao što su Spotify i Rdio, prenosi Muzika.hr.

Platinasta priznanja za više od milijun downloadova i streamova otišla su u ruke Lane Del Rey za pjesmu "Summertime Sadness", Novozelađanke Lorde za pjesmu "Royals" i Georgea Straita za pjesmu "Give It All We Got Tonight". U kategoriji dobitnika Zlatnih priznanja našli su se Grace Potter & The Nocturnals s pjesmom "Paris (Ooh La La)", Randy Newman s pjesmom "You Got A Friend In Me" iz animiranog filma "Toy Story", Thomas Rhett s debitantskim singlom "It Goes Like This" te The Neighbourhood s pjesmom "Sweater Weather". Imagine Dragons i Robin Thicke također su među sretnicima primivši multiplatinasta priznanja za svoje iznimno uspješne singlove, dok su Jay Z, Luke Bryan i Blake Shelton pokupili platinasta priznanja za albume.(T.K.)

Lorde
16-godišnji slavuj hrvatskih korijena

Šesnaestogodišnja novozelandska pjevačica Lorde osvaja obožavatelje diljem svijeta svojim magičnim glasom i originalnim pjesmama. Pravim imenom Ella Maria Lani Jelić-O'Connor rodila se u Aucklandu, otac Irac Vic joj je inženjer, a majka Sonja Jelić, nagrađivana novozelanska pjesnikinja podrijetlom iz Dalmacije. Kad je imala 13 godina, otkrio ju je lovac na talente i počela je pisati pjesme. Njezin debitanstki EP “The Love Club” izišao je u studenomu 2012., a prvi singl "Royals" debitirao je na prvom mjestu novozelandske top liste. Ubrzo je dosegao i prvo mjesto na listi Billboard Hot 100 za 2013. godinu. U rujnu je izašao njezin album “Pure Heroine”.

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

Najčitanije iz rubrike