Regija
ŽUPANJA, 20.-27.10.2013.

FEZ13 – Festival Znanja
Objavljeno 20. listopada, 2013.

ŽUPANJA - Udruga FEZ13, za kreiranje i provođenje edukativno informacijskih sadržaja i događanja iz Županje, po prvi puta organizira Festival Znanja.

"Događaj je modularnog tipa i aktivira se prema interesnim sektorima. Svrha mu je približiti manje zastupljena ili teško dostupna znanja lokalnom stanovništvu. Kroz radionice želimo aktivirati stanovništvo i posjetitelje na aktivnosti, educirati kroz predavanja o zanimljivim temama te kroz sajam obrta i poslova predstaviti i dokumentirati ponudu Grada i regije.
Naš je cilj da Županja u budućnosti postane središte razvoja mladih za zanimanja prilagođena vremenu u kojem se nalazimo.

Potrudili smo se dovesti, sukladno mogućnostima, vrhunske predavače iz raznih područja. Kao gosti, primjerice, dolaze nam: Dr.Semir Osmanagić koji će održati dva predavanja 26. I 27.10. (subota i nedjelja) na temu 26.10. „Sve piramide svijeta“ i 27.10. „Energija piramida“. U subotu nam dolazi i Miroslav Ambruš-Kiš sa temom „Google Lunar X Prize“, Valent Turković sa temom „Otvorena Mreža“, arhitektica Breda Bizjak iz (BB Arhitekti – Ljubljana) sa temom „Arhitektura gradova na rijekama“  u sklopu 'business' dijela organiziramo i Poslovni Forum u suradnji sa 'poslovnim klubom slavonije'. U srijedu 23.10 u goste nam dolazi i Hrvatski Savez Arheologa (Darko Glavak) sa temom  „Arheologija županjskog kraja“, u petak 25.10 gostuje Ivan Voras (FER Zg) sa temom „Naša tehnološka prošlost i budućnost“, u petak i nedjelju održati će se 'hairstyling radionica' za frizere i frizerke Polypus Studija iz Zagreba. Ponedjeljak 21.10. stiže COM-Centar Osobne Moći iz Osijeka (Ivana Plačko) sa predavanjem „Tijelo i Emocije“,  a u utorak i srijedu (22. I 23.10.) održati će se radionica fotografije Vinka Jovanovca iz Gradišta. U nedjelju 20.10. na otvaranju Festivala Znanja predstaviti ćemo rad SKIG-a iz Gunje, a u toku tjedna znanja Gradsko Kazalište Županja će nam pokloniti izvedbu predstave čiji naslov još nećemo 'odati'. Dodali smo radionicu lončarstva i slikarstva te još dodatnih sadržaja.
Pozivamo Vas da dođete na tjedan znanja, ovaj nesvakidašnji događaj i time doprinesete jednoj novoj struji u Gradu. Ulaz na sva predavanja je besplatan, osim nekoliko stručnih radionica." – navode iz Udruge FEZ13.

Doznajemo da je ovo samo prvo od takvih događanja u nizu, te da je slijedeće izdanje festivala već u pripremi, a njegovo održavanje planirano je za lipanj 2014. (B.K.)

Projekt FEZ13 osim festivala ima za cilj digitalizirati sve poslovne subjekte iz okolice te ih predstaviti na globalnom tržištu. Osim same organizacije udruga nudi edukacije i savjetovanja vezana uz Internet nastup i aktivnosti na društvenim mrežama.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana