Regija
OGRANIČEN KAPACITET POSTOJEĆEG BUNARA

Vrbanjci traže pomoć za priključak na vodovod
Objavljeno 16. listopada, 2013.

VRBANJA – Na inicijativu načelnika Ivice Sepa, u Vrbanji je održana tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj je razmatrano stanje u vodoopskrbi na području općine Vrbanja. Sjednici su nazočili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković.

Istaknuto je kako je vodoopskrba jedan od gorućih problema na tom području jer je kapacitet postojećeg bunara ograničen i svako malo dolazi do nestanka vode, posebice tijekom ljetnih mjeseci kada je potrošnja povećana.

– Ovlastili smo načelnika Sepa da u suradnji s Vinkovačkim vodovodom pokrene istražne radnje u svrhu stavljanja u funkciju još jednog bunara. Razmotrit će se mogućnost aktiviranja već postojećeg u Ulici kralja LJ. Posavskog u Vrbanji, a ako se to ne bude pokazalo kao dobro rješenje, ići će se u bušenje novog u blizini postojećeg zdenca u Kolodvorskoj ulici - pojašnjava predsjednik Općinskog vijeća Željko Žaper.

Vodoopskrba općine Vrbanja, kojoj uz općinsko središte pripadaju Soljani i Strošinci, bit će kvalitetno riješena tek priključkom na regionalni vodovod istočne Slavonije. Aktivnosti su u tijeku, no glavni je problem zatvaranje financijske konstrukcije. Stoga je dogovoreno da se Vukovarsko- srijemskoj županiji uputi zahtjev da se rješavanje pitanja vodoopskrbe na području općine Vrbanja prilikom korištenja sredstava iz fondova EU i proračuna Županije uvrsti u prioritet broj 1, nakon čega će Županija uputiti dopis Hrvatskim vodama.

Čelnici općine Vrbanja poručili su kako očekuju da kvalitetna pitka voda iz regionalnog vodovoda stigne najkasnije za dvije godine. Na sjednici je istaknuta i potreba osiguranja financijskih sredstava za sanaciju postojećeg vodotornja u Vrbanji, jer je riječ o značajnom vodonosnom objektu koji će biti u uporabi i nakon priključka na regionalni vodovod.M.Lešić Omerović

Župan obećao pomoć

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić podržao je Vrbanjce u njihovim zahtjevima. Obećao je da će se maksimalno zauzeti i učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi im pomogao da napokon riješe dugogodišnji problem i dobiju kvalitetnu pitku vodu.

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike