Ekonomija
TRŽIŠNI LIDER U PROIZVODNJI I PRODAJI ČIPSA

Franck otkupio 8.000 tona domaćeg krumpira
Objavljeno 16. listopada, 2013.

ZAGREB - Zagrebački Franck završio je ovogodišnji otkup krumpira koji koristi za proizvodnju čipsa te je od svojih kooperanata, koji obrađuju više od 260 hektara na području Hercegovca u blizini Garešnice, otkupio osam tisuća tona krumpira, prenosi jučer business.hr. Iz Francka ističu da krumpir otkupljuju isključivo od hrvatskih proizvođača, podsjećajući kako je Franck tržišni lider u proizvodnji i prodaji čipsa na hrvatskom tržištu na kojem drži 34 posto tržišta čipsa. Direktor Franckove tvornice čipsa u Hercegovcu Damir Lujanac napominje kako je Franck najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj i sve svoje potrebe za krumpirom zadovoljava na domaćem tržištu. Suradnja s domaćim proizvođačima krumpira traje još od 1977., a kako bi osigurali najbolju kvalitetu čipsa tijekom 25 godina suradnje s kooperantima isprobali su više od 200 sorti krumpira i na kraju odabrali četiri sorte, koje su se pokazale najbolje za proizvodnju čipsa, kazao je Lujanac dodajući kako se među njima posebno ističe sorta lady claire.

U sastavu tvornice je skladište u kojemu je od prijma sirovine nadalje sve prilagođeno kako bi se krumpir mogao čuvati 10 do 11 mjeseci bez kvarenja.(Z.R.)

Franck od svojih kooperanata otkupljuje i kukuruz kokičar i cikoriju

Najčitanije iz rubrike