Sport
MEMORIJALNI TURNIR “BLAGO ZADRO” U BOROVU NASELJU

Široki Brijeg u finalu
nadvisio bijelo-plave
Objavljeno 13. listopada, 2013.
Osijek opet pokazao neefikasnost promašivši nekoliko zicera

Nogometaši Širokog Brijega pobjednici su trećeg memorijalnog nogometnog turnira “Blago Zadro”, koji se od petka do nedjelje igrao u Borovu naselju. Nakon što su u polufinalu nadvisili domaćina turnira, trećeligaša Vukovar 1991, nogometaši bosanskohercegovačkog premijerligaša jučer su u finalu uvjerljivo, sa 3:0, porazili Osijek.

Iako je poraz rezultatski uvjerljiv, Osječani nisu bili tako inferiorni prema trenutačno šestoplasiranoj momčadi BiH. No još se jednom pokazalo da “bijelo-plavi” jako teško zabijaju golove, i ovaj put su pokazali neefikasnost ne postigavši ni jedan pogodak iz više izrazitih prigoda koje su stvorili. S druge strane, ponovila se i druga boljka, olako primanje pogodaka, jer su Osječani praktički u sve tri kapitulacije bitno pomogli Širokobriježanima da im zatresu mrežu. Pri prvom pogotku Malenica je zakomplicirao situaciju u šesnaestercu, što je protivnik znalački iskoristio, a Wagner glavom lijepo zatresao mrežu. U nastavku su Osječani primili još dva pogotka. U 71. minuti Ješe je pucao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, a Malenica je još jednom slabo reagirao, lopta mu je izmigoljila i završila iza leđa. Deset minuta poslije još jedan naivno primljeni pogodak u mreži osječkog prvoligaša, nakon što je Šilić s desne strane ušao u kazneni prostor i pogodio suprotni kut. Osječani, pak, nikako nisu uspijevali zatresti protivničku mrežu, a najbolje prilike propustili su J. Barišić u prvom te Jakovljević i Ljubojević u drugom poluvremenu.

Finale je odigrano u lijepoj i korektnoj atmosferi, a nazočili su mu navijači obaju klubova. Treće mjesto pripalo je Hrvatskom dragovoljcu, koji je sa 5:0 svladao Vukovar 1991. Najboljim igračem turnira proglašen je Vedran Ješe (Široki Brijeg), a najbolji su strijelci s dva pogotka Vlado Zadro (Široki Brijeg) i Tomislav Mrčela (Hrv. dragovoljac).

Pobjednički pehar kapetanu Širokog Brijega Daliboru Šiliću uručila je supruga Blage Zadre, Kata, a na kraju je svim sudionicima i gledateljima zahvalio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, istaknuvši značenje tog turnira za Vukovar i uvjerenje da će se tradicija njegovog odigravanja nastaviti. G. Roguljić

Široki Brijeg                              3  (1)
Osijek                                            0

BOROVO NASELJE - Igralište: Borovo naselje. Gledatelja: 400. Sudac: Mario Živković (Vukovar). Strijelci: 1:0 Wagner (27), 2:0 Ješe (71), 3:0 Šilić (81). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Blaić, Džidić, Ješe, J. Barišić, Landeka, Ivanković, Wagner, Ljubić, Zadro, Kordić. Još su igrali Marić, Šilić, Buhač, I. Barišić, Kožul, Marković i Špikić.

OSIJEK: Malenica, Glavaš, Lukić, Bralić, Pavić, J. Mišić, M. Mišić, Aleksić, Pongračić, J. Barišić, Grgić. Još su igrali B. Barišić, Novaković, Šorša, Jakovljević, Ugarković i Ljubojević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike