Sport
MEMORIJALNI TURNIR “BLAGO ZADRO”

Osijek bolji od Dragovoljca nakon jedanaesteraca
Objavljeno 11. listopada, 2013.
Bijelo-plavi će u nedjelju u finalu igrati protiv Širokog Brijega

Na stadionu u Borovu naselju u petak i nedjelju igra se treći memorijalni nogometni turnir “Blago Zadro”.

Ove godine na njemu sudjeluju domaćin Vukovar 1991., Široki Brijeg, Hrvatski dragovoljac i Osijek. U prvom susretu prvog dana trećeligaš Vukovar 1991 odigrao je vrlo dobru utakmicu sa Širokim Brijegom i samo zahvaljujući promašaju Križanovića u 37. minuti, kada mu je udarac s bijele točke obranio vratar Soldo, u finale je otišao Široki Brijeg. Naime, umjesto da je dva pogotka postigao Križanović (zatresao mrežu u 27. minuti), dvostruki strijelac bio je Širokobriježanin Zadro, koji je tako riješio pitanje tko je prvi finalist.

U drugoj utakmici dana sastale su se dvije trenutačno najlošije plasirane momčadi u Prvoj HNL. Osječani su loše ušli u utakmicu. U prvih dvadesetak minuta Hrvatski dragovoljac redao je akcije po desnoj strani, a u 26. minuti Zlatak je bio u idealnoj prigodi, no vratar Mikulić odlično je reagirao. No, tri minute kasnije osječki vratar nije uspio spriječiti najgore. Iz kornera loptu na drugu vratnicu poslao je Rašić, a tamo se našao visoki Mrčela koji je glavom donio vodstvo Hrvatskom dragovoljcu. Tek poslije primljenog gola Osječani ozbiljnije kreću prema suparničkim vratima. Prvi udarac u prvom poluvremenu u okvir vrata poslao je Ljubojević, ali njegov udarac glavom završio je u rukama vratara Ćovića.

U drugom poluvremenu igralo se obostrano otvoreno, no ni jedna momčad nije stvorila ni jednu izglednu priliku. Kada se već očekivalo da će nogometaši Davora Mladine igrati finale sa Širokim Brijegom, odlično je na rubu šesnaesterca loptu primio Josip Barišić i sjajnim šutom pogodio za izjednačenje. O drugom finalistu odličivali su jedanesterci i to tek u devetoj seriji. Prvo je Gregov proslavio vratara Malenicu koji mu je obranio odmjereni udarac, a poslije njega “točku na i” stavio je Ugarković. Sutra se u finalu sastaju Osijek i Široki Brijeg, dok će za treće mjesto igrati Vukovar 1991 i Hrvatski dragovoljac.

Antun GRGIĆ
Polufinalni susreti
VUKOVAR 1991 1 (1)
ŠIROKI BRIJEG 2 (2)

BOROVO NASELJE – Igralište Borovo naselje. Gledatelja 200. Sudac: Alen Sabljak (Vukovar). Strijelci: 0:1 Zadro (8), 1:1 Križanović (27), 1:2 Zadro (43).

VUKOVAR 1991: Maslov, Križanović, Filić, Ivanda, Glamočak, M. Lacić, Ivančević, Plum, Vovra, Kujundžija, Šest. Još su igrali: R. Lacić, Majtanić, Vuković, Korolia, Matanić, Ivić, Jajetić, Gajtal, Stanković, Cvitić.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Balić, Džidić, Kožul, Marković, Plazonić, Ivanković, Zadro, Šilić, Buhač, Barišić. Još su igrai: Ljubić, Lago, Landeka, Ćorić, Barišić, Ježe.

OSIJEK 10 (1,0)
H.DRAGOVOLJAC 9 (1,1)

BOROVO NASELJE – Igralište Borovo naselje. Gledatelja 200. Sudac: Mario Živković (Vukovar). Strijelci: 0:1 Mrčela (29), 1:1 J. Barišić (86).

OSIJEK: Mikulić, Kurtović, Lukić, Dugandžić, Novaković, B. Barišić, Šorša, Vidaković, Jakovljević, Ugarković, Ljubojević. Još su igrali: Malenica, Pavić, J. Barišić, Galić, Glavaš, Pongračić, Bralić.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Mrčela, Kluk, Jakšinić, Ljubičić, Zlatak, Rašić, Sivonjić, Jajčinović, Mršić, Komorski. Još su igrali: Topić, Todorić, Brtan, Meglaj, Babić, Jelić, Zubak, Gregov.

Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike