Regija
6. MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVALU ŽUPANJI

Komedije izvodi elita teatarskog amaterizma
Objavljeno 7. listopada, 2013.

ŽUPANJA – U Županji je proteklog vikenda otvoren 6. Međunarodni festival amaterskog kazališnog stvaralaštva FAKS - ŽUPANJA 2013., koji će trajati do 19. listopada. Brojni posjetitelji uživali su u predstavi Hrvatskog kazališta Travnik koje je izvelo komediju “Ko prije djevojci” (na snimci). Kako udati kćer pod svaku cijenu - predstava je u kojoj dominiraju epizodni komični likovi koji defiliraju scenom samo s jednim ciljem – pridobiti ljubav trudne djevojke.

– Velika je čast organizirati ovakav festival jer su upravo Županjci poznati po svom kazališnom amaterizmu i ovo je velik doprinos promoviranju kazališne umjetnosti u našem gradu. U Županju smo uspjeli smo privući, mogu slobodno reći, cijenjenu - ustvrdio je predsjednik GAK-a Županja Andrija Lučić.

– Imamo vrhunske predstave koje su prošle državne selekcije u BiH i Hrvatskoj, tako da svaka predstava koju će županjska publika imati prigodu vidjeti pripada među najbolje predstave u svojim državama - ističe direktor GAK-a Branko Puhek.

A ove su godine na Festivalu sve predstave komedije. U petak, 11. listopada, Županjci će moći uživati u komediji “Traži se novi suprug” Gradskog amaterskog kazališta Orašje. Dan kasnije na redu je Teatar Fedra Bugojno i predstava “Ja ili neko drugi”. Zelinsko amatersko kazalište s “Dobrom ženom” nastupit će 18. listopada, a na završnoj večeri, 19. listopada, članovi KUD-a Primorka Krasica izvest će komediju “Sve o ženama”.

Sve predstave bit će odigrane u kazališnoj dvorani Mladost s početkom u 20 sati, a cijena ulaznice je 10 kuna. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

TRADICIONALNI DANI KRUHA U ČAČINCIMA:

Bogatstvo ljubavi i topline slavonskog bakinog stola

NA SMOTRI RAKETNIH MODELARA U GAREŠNICI

Najljepši je i najuspješniji let rakete cerićkog Fenixa

SJEĆANJE NA RATNE DANE

30. godišnjica 132. brigade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara