Regija
NI JEDAN BRODSKI OSNOVAC NE BI SMIO OSTATI NEPLIVAČ

U osam dana više od dvije tisuće Brođana došlo na kupanje
Objavljeno 7. listopada, 2013.
- Voda je odlična, sve je čisto, osoblje ljubazno - kažu kupači

Vezani članci

VRIJEDNA DONACIJA OSNOVNOJ ŠKOLI I. G. KOVAČIĆA

Štitarski đaci dobili sportsku opremu

OBLJETNICA U SREDNJOJ ŠKOLI MARKA MARULIĆA

Proslavili 50 godina gimnazije u Slatini

SLAVONSKI BROD - Dugoočekivani slavonskobrodski bazeni, otvoreni prije osam dana, prema reakcijama Brođana, čine se punim pogotkom. Više od dvije tisuće sugrađana isprobalo je kupanje u dva velika bazena i “brčkalištu” za one najmanje, u kojima je voda zagrijana na 27 Celzijevih stupnjeva - i ne manjka oduševljenja.

- Prekrasno je, koristimo svaku priliku da dođemo s djecom. Voda je odlična, sve je čisto, osoblje ljubazno - kažu Karolina i Dejan Momčilović.

Kao liječnik, Dejan preporuča odlazak na bazene svima, posebice djeci, jer je plivanje iznimno korisno za njihov razvoj, no jednako dobro čini i ostalima kao rekreacija, tjelovježba. A Karolina, kao nastavnica u osnovnoj školi, misli da sada, kada je Brod napokon dobio više bazena, ni jedan osnovac ne bi smio ostati neplivač.

- Vjerujem da će se plivanje uvesti kao obveza u okviru tjelesnog odgoja - kaže Karolina.

Svaki drugi dan na bazen dolazi i 58-godišnja Sonja Peranović. Operirala je oba koljena i redovito plivanje joj, kaže, pomaže u razgibavanju. Uživa zajedno sa sedmogodišnjom unukom Anom, koja se u velikom bazenu snalazi kao riba. A kao ribice plivaju i njezini vršnjaci, Patrik, Kiara, Lara, Adam i malo starije Lucija i Ivona, koji su proplivali na moru, no bazeni će im ovaj užitak pružati tijekom cijele godine.

Svakodnevno plivanje u Brodu jedva je dočekala i 62-godišnja Stana Vlašić, umirovljenica, koja je godinama odlazila u Bizovac. Došla je s prijateljicom, a kupila si je mjesečnu kartu.

- Uživam u svakom pokretu i zahvalna sam gradskoj upravi što nam je konačno omogućila bazene. Mada imam osmero unučadi, ovo vrijeme želim posvetiti sebi - rekla je.

U subotu poslijepodne mnogi su došli prvi put i oduševljeni su. Danijel Tomičević i Robert Grgić misle da je Brod zaslužio ovakav kompleks bazena nakon niza godina. Cijene ulaznica (15 kuna za sat vremena, 20 za dva sata, cjelodnevna 25 kuna, a za djecu, umirovljenike i članove HVIDR-e pet kuna manje), kažu, podnošljive su bez obzira na nezaposlenost.

Uz sve pohvale, međutim ima i primjedbi.

- Osoblja je očigledno malo pa ne mogu na sve reagirati. Unatoč upozorenjima, neki dečki nam gotovo skaču po glavama, što nije u redu. Ne nose propisane kratke, nego duge kupaće gaće. Također neki, kako sam primijetio, zaobilaze tuš prije ulaska u bazen, kao i protočni bazenčić za noge. Na to se zbog gljivica i ostaloga treba strogo paziti - kaže Drago Barišić.

Probleme s “razigranijim” klincima potvrđuje i Monika Pernar, zaposlena kao spasilac.

- Upozoravamo ih na red, a ako imaju više opomena, moraju iz bazena - kaže Pernar.

Marija RADOŠEVIĆ
Fitness, solarij, kafić...

Sljedeći tjedan, kako saznajemo, na bazenima kreće sportski program i škola plivanja. A uskoro bi, prema obećanju voditelja Ivana Holika, trebali proraditi prostori za fitness, solarij, sauna, a potom i kafić, trgovina..., za one koji samo dođu u pratnji kupača ili se žele ohladiti prije izlaska na ulicu zbog već niskih vanjskih temperatura.

Cijene ulaznica su

15

kuna za sat vremena,

20

za dva sata, cjelodnevna

25

kuna, a za djecu, umirovljenike i članove HVIDR-e pet kuna manje

Zamjerka je samo premalo osoblja koje ne stigne na sve reagirati

Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike