Ekonomija
16. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

Josipović: Za uspjeh na EU tržištu moramo biti najbolji
Objavljeno 4. listopada, 2013.

Vezani članci

NAJVAŽNIJA OSJEČKA SAJAMSKA MANIFESTACIJA

Danas na Pampasu svečano otvaranje 16. međunarodnog Osječkog jesenskog sajma

OSIJEK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je jučer 16. Osječki jesenski sajam, koji se do nedjelje održava na osječkom sajamskom prostoru na Pampasu. Na sajmu nastupa gotovo 200 izlagača iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske, Slovenije i Poljske. U sklopu sajma održava se, i zasebno gledano, velika manifestacija - Dani meda u Hrvatskoj, s najznačajnijim ocjenjivanjem meda, pakovina meda, pića i proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda te suvenira u Hrvatskoj.

- Drago mi je što sam ovdje čuo za znakove optimizma, a upravo je optimizam i uspjeh ono što trebamo. Imamo nove proizvode, nove projekte, partnere te je važno da poruka s ovog sajma bude poruka optimizma i uspjeha. Drago mi je što ste ovdje prepoznali kako nam je nužno otvarati se, surađivati sa susjedima i nuditi proizvode i usluge u atmosferi zdrave konkurencije, koja će nas činiti jačima i boljima - kazao je Josipović istaknuvši da ćemo na velikom europskom tržištu uspjeti samo ako budemo bolji, odnosno najbolji.

Pozdravljajući goste, izlagače i organizatore sajma, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je da je strateška odrednica Osječko-baranjske županije proizvodnja hrane i prehrambena industrija, koje su zastupljene na sajmu. Govoreći o iskorištavanju sredstava iz europskih fondova, po čemu je ta županija među vodećima u zemlji, Šišljagić je kazao da je to moguće zahvaljujući Regionalnoj razvojnoj agenciji te zajedničkoj suradnji poduzetnika, znanosti i uz punu potporu lokalne politike.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić istaknuo je da će se Osijek i ubuduće svojim projektima, poput sajamske priredbe, otvorenošću i spremnošću za uvažavajući dijalog otvarati prema susjednim regijama te posebice prema gospodarstvenicima. Izrazio je zadovoljstvo što je pokrovitelj sajma i Poslovna mreža Karpatska regija, koja povezuje hrvatske i mađarske proizvođače, te je istaknuo dolazak na sajam predstavnika Odjela za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Poljske.

Igor MIKULIĆ
Nagrada - vrijedna 3.000 kuna

Među izlagačima je i Zavod za unapređivanje sigurnosti, koji je i ove godine pripremio nagradnu igru za posjetitelje te poseban, desetopostotni sajamski popust na svoje usluge. Prema riječima Ivana Babića, tehničkog direktora te tvrtke, nagrada je vođenje poslova zaštite na radu i vrijedna je tri tisuće kuna.

Općina Antunovac financira nastup devet izlagača

Općina Antunovac omogućila je svojim poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ima i poljoprivrednim proizvođačima besplatni nastup na sajmu. “Zakupili smo štand od 40 četvornih metara i uputili javni poziv zainteresiranim za nastup na sajmu. Javilo nam se devet izlagača i sve smo ih smjestili na naš štand te sve troškove njihovog nastupa pokriva Općina. Na štandu predstavljamo uz to i ponudu naše gospodarske zone”, kazao nam je Ivan Anušić, načelnik općine Antunovac.

Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

Najčitanije iz rubrike