Crna kronika
POLICAJCI MLADIĆU ODUZELI 30 GRAMA MARIHUANE

Zabrinjava broj ovisnika o drogi i alkoholu u Sarvašu
Objavljeno 4. listopada, 2013.

SARVAŠ - Policajci su u Sarvašu opet uhvatili uzgajivača marihuane. U srijedu prijepodne policajci su u polju Rit, pored zasađene stabljike marihuane zatekli dvojicu 20-godišnjaka iz Sarvaša. Nakon toga pretražili su im i kuće.

- Temeljem naloga suda pretraženi su domovi i druge prostorija kod mladića. Kod jednog 20-godišnjaka pronađeno je nekoliko desetaka grama marihuane. Protiv mladića slijedi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske. Kako neslužbeno doznajemo mladić je imao 30-ak grama droge.

Zanimljivo je da su 20-godišnjaci uhvaćeni na mjestu gdje je prošle godine osječka policija otkrila plantažu s 405 stabljika marihuane. Plantažu impresivnih dimenzija, 30 puta 70 metara, zasadio je 40-godišnjak sa šireg područja Osijeka, a da je uspio, muškarac je mogao proizvesti oko 70 kilograma marihuane koja bi na ulicama vrijedila milijun i 260 tisuća kuna.

Marko Samardžić, predsjednik Mjesnog odbora Sarvaš kaže da od povratka u mjesto nakon Domovinskog rata upozorava na probleme ovisnosti.

- Iako se neki ne slažu, prema procjenama u našem mjestu ima od 100 do 160 registriranih ovisnika, što o drogama što o alkoholu. Za jedno naselje od 2.000 stanovnika to je puno, kaže Samardžić dodajući da mu nije jasno kako čovjek koji je prošle godine zasadio između hektara do hektara i pol marihuane, dan danas šeta po Sarvašu. “Ako treba legalizirati marihuanu neka tako i kažu, ali ovako to daje loš primjer mladima koji misle - njemu se nije dogodilo ništa, pa to onda i nije problem”, kaže predsjednik Mjesnog odbora dodajući da je vrlo bitno istaknuti da je u Sarvašu u porastu i obiteljsko nasilje.

Mladež iz ovog prigradskog naselja prošli je mjesec divljala po centru gdje su razbili punu gajbu praznih pivskih boca, da bi nakon toga otišli i ispucali 50 do 60 metaka iz automatskog oružja.

- Njihovim ponašanjem stvara se loša slika o samom mjestu. Stari ljudi su uspaničeni i noćima se boje spavati. Boje se da će im netko upasti u kuću. Mladi trebaju novac, a nemaju ga, zabrinuto kazuje Samardžić.

Sandra LACIĆ
MLADI NEMAJU KAMO

Predsjednik MO Sarvaš kaže da je jedan od problema što u njihovom mjestu nema društvenog života.

- Dječji vrtić su smjestili u društveni dom. U Sarvašu jednostavno nema mjesta gdje se mladež može normalno okupljati i trošiti svoju energiju, a nezaposleni su i ne rade. Treba im pružiti bilo kakvu mogućnost u životu, a mi iz Mjesnog odbora to ne možemo sami. Možemo samo glasno vikati i to je sve. Treba nam pomoć šire društvene zajednice - ističe Samardžić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUMNJA SE NA ISTOG LOPOVA

U samo jednoj noći su ukradena tri automobila

2

POLICAJCI OSTALI BEZ TEKSTA

Siščanin vratio “brdo” oružja

3

DOBIO KAZNENU PRIJAVU ZBOG LAŽNE UZBUNE

Nazvao policiju i slagao da se pokušao ubiti