Crna kronika
1.100 MALOLJETNIKA PRIJAVLJENO U DVIJE GODINE

Tek mu je 14 godina, a već je prikupio 230 kaznenih prijava!
Objavljeno 2. listopada, 2013.
Nasilje se najviše događa u ugoobjektima i u zonama škola

OSIJEK - Statistika nasilja među djecom i maloljetnicima u Osječko-baranjskoj županiji ne izgleda baš sjajno. U dvije prošle godine, kazneno je i prekršajno prijavljeno više od 1.100 maloljetnika! Kaznene prijave dobilo je njih 747, a prekršajne 388 maloljetnika. Najčešće su prijavljivani zbog krađa, teških krađa, uništenja ili oštećenja tuđe stvari, te zbog nanošenja ozljeda. Apsolutni neslavni rekorder po kaznenim prijavama u Osječko-baranjskoj županiji, 14-godišnji je dječak koji je do sada “zaradio” već 230 kaznenih prijava!

U Osijeku je na prvom mjestu 16-godišnjak koji je do sada počinio 12 kaznenih djela. Najčešće su prijavljivani zbog raznih vrsta krađa. Što se tiče prekršajne problematike, ističe se 17-godišnjak koji je do sada prijavljen kao počinitelj osam prekršaja iz domene javnog reda i mira.

Zbog eskalacije nasilja među maloljetnicima, na žalost, dolazi do ozljeđivanja.

- U 2012. godini na nivou PU osječko-baranjske za kaznena djela proizišla iz nasilja među djecom i mladima, za tjelesnu ozljedu prijavljeno je 52 maloljetnih počinitelja, za tešku tjelesnu ozljedu 17, a za nasilničko ponašanje šest. U kažnjivoj radnji, kod nasilja među djecom i mladima, u tri navrata kao sredstvo izvršenja pojavilo se vatreno oružje ili eksplozivno sredstvo te u dva navrata hladno oružje, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ
NAJVIŠE NASILJA U ŠKOLAMA I U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

U Osječko-baranjskoj županiji kao mjesto gdje se najčešće evidentira nasilje među djecom i mladima prednjače prostori ugostiteljskih objekata (64), zona odgojno-obrazovnih ustanova (61), zona domskih ustanova (13), te sredstva javnih prijevoza (7). Tjelesni sukobi maloljetnika najčešće se evidentiraju u večernjim satima ili u vrijeme školskih obveza.

400

maloljetnika, što kažnjivo što prekršajno, prijavljeno je u prošle dvije godine na području Osijeka

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike