Regija

Na Donjomiholjačkom sajmu izlagali i srednjoškolci
Objavljeno 30. rujna, 2013.

DONJI MIHOLJAC - Srednja škola Donji Miholjac i ove godine sudjelovala je kao aktivni izlagač na 7. Miholjačkom sajmu koji se održava u Donjem Miholjcu. Škola se predstavila proizvodima iz školskog vrta među kojima se našao batat, krumpir, muškatna i hokaido tikva te sušeno ljekovito bilje poput koprive, lipe, bazge, matičnjaka, mente i nevena. Učenici su također pripremili veliki izbor prijesadnica ljekovitog i začinskog bilja, te aranžmane od sušenog cvijeća te mirisne kuglice lavande.

Kako bi posjetiteljima približili svoje proizvode, učenici 3. razreda cvjećara sa profesoricama Kornelijom Sabolek i Lidijom Šimunović pripremili su prigodni letak o školi i knjižicu recepata za proizvode na štandu. Osim hortikulturalnih proizvoda, škola se predstavila s ekogrupom koju je predvodila profesorica Lovorka Muminović. Ekogrupa je posjetiteljima pokazala kako od enzimskog otpada napraviti kvalitetno ekološko sredstvo za čišćenje.

- Interes posjetitelja bio je velik, a iskustvo škole neprocjenjivo, stoga se Srednja škola Donji Miholjac planira ove školske godine predstaviti i na Virovitičkom sajmu - najavila je Mirta Grozdanić, pedagoginja Srednje škole.(L.A.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike