Crna kronika
TRAGEDIJA NA ORANICI IZA OBITELJSKE KUĆE

Drenovčanin (91) palio
strnište, pao i izgorio
Objavljeno 30. rujna, 2013.
Nesretnog starca omamio je dim, zbog čega se srušio...

DRENOVCI – Vatra je u Vukovarsko-srijemskoj županiji proteklog tjedna uzela još jednu žrtvu. Nesreća se dogodila u četvrtak u Drenovcima, selu u županjskoj Posavini. Devedesetjednogodišnji Milan Damjanović smrtno je stradao pri spaljivanju strništa kukuruza i biljnog otpada na oranici iza obiteljske kuće, u kojoj je živio sa suprugom i sinom.

Neslužbeno doznajemo da je nesretnog starca omamio dim, zbog čega se srušio. Potom ga je zahvatila i vatra, što je bilo kobno za nesretnog Drenovčanina. Kada su ukućani shvatili što se događa, bilo je kasno. Damjanović je na mjestu preminuo te je dežurni liječnik samo mogao konstatirati smrt. Županijski centar 112 Vukovar dojavu o požaru i stradavanju 91-godišnjaka dobio je u četvrtak u 13.44. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Drenovci s dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Intervencija je završila u 14.35.

Tragičan događaj potvrdio nam je i glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, no o pojedinostima jučer nije mogao govoriti.

Smrt starca iz Drenovaca upozorenje je svima da spaljivanje strništa nerijetko može izmaknuti kontroli i dovesti do tragedije. U posljednjih desetak godina u Slavoniji i Baranji pri paljenju strništa život je izgubilo 20-ak osoba starije dobi. Tako je 2005. godine u Bukovlju, kod Slavonskog Broda, paleći suhu travu, smrtno stradao 92-godišnjak. Te godine poginule su još četiri osobe u dobi između 68 i 73 godine. Na virovitičkom je pak području u srpnju 2010., paleći slamu na njivi, izgorjela 87-godišnja starica.M.Lešić-Omerović/M.Bugarić

APEL VATROGASACA

Zbog ozbiljnosti situacije vatrogasci apeliraju na građane da ih prije spaljivanja strništa o tome obavijeste, jer će tako na pravom mjestu čuti što treba učiniti da se vatra ne raširi.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike