Osijek
PREDSTAVLJEN PROGRAM 4. KONGRESA HRVATSKIH ARHITEKATA

Besplatno savjetovanje za građane
Objavljeno 27. rujna, 2013.

Vezani članci

KONGRES ARHITEKATA U OSIJEKU

Rurizam ili kako urbanizirati ruralno

Predstavljen je program 4. Kongresa hrvatskih arhitekata koji će se od 27. do 29. rujna održavati u Osijeku. Prema najavama organizatora, očekuje se više od 500 sudionika. Osijek je za domaćina kongresa odabran kao prvi kontinentalni grad, nakon Zadra, Opatije i Splita, a tema kongresa je “Zemlja”.

- Prema svemu sudeći, čekaju nas tri fantastična dana. Tema kongresa - “Zemlja” - izabrana je pak kako bismo se prisjetili istoimene grupe koja je prije točno jedno stoljeće djelovala u sličnim uvjetima kao mi danas. Također, jedan od razloga za odabir baš ove teme činjenica je kako je ove godine Hrvatska postala dio Europske unije i da se time uvelike promijenio naš način funkcioniranja - rekla je Sanja Cvjetko Jerković, direktorica Kongresa.

- Već smo na kongresu u Splitu iz forme predavanja prešli na formu okruglog stola, a u Osijeku idemo još dalje u otvaranju prema građanima. Za njih će biti organizirane radionice, izložbe i besplatna savjetovanja s arhitektima - najavila je Cvjetko Jerković.

Hrvoje Habak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata, posebno je stoga pozvao Osječane da danas od 15 do 19 sati i sutra (subota) od 10 do 18 sati dođu u Esseker centar i iskoriste priliku za razgovor sa stručnjacima. (I.Sl.)

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA NA LIJEVOJ OBALI

Prvosvibanjsko druženje uz grah, roštilj i dobro društvo

Najčitanije iz rubrike