Regija
UPRAVA I PEDIJATRIJA VINKOVAČKE BOLNICE:

Igraonica Srtinčica će biti u primjerenom prostoru
Objavljeno 26. rujna, 2013.

VINKOVCI - Igraonica Dječjeg odjela Opće bolnice Vinkovci bit će premještena u za to adekvatana prostor, potvrdili su jučer u bolnici nakon teksta u kojem smo pisali kako, unatoč negodovanju volontera Društva Naša djeca, koji su praktički stvorili i održavali igraonicu, ona seli u drugi, za sada još nepoznat prostor.

- Pedijatrijski odjel Opće bolnice Vinkovci, kao i uprava, složni su oko premještanja prostora igeraonice jer se ona i nalazi u sastavu Dječjeg odjela, i tu ne vidimo ništa sporno - rekao nam je jučer Dubravko Korenika, sanacijski ravnatelj Opće bolnice Vinkovci, a što je naknadno potvrdila i dr. Tereza Krmek, voditeljica Pedijatrijskog odjela.

- Slažemo se s vodstvom bolnice da se za prostor igraonice nađe novo rješenje. Moram naglasiti kako s volonterima vinkovačkog DND-a imamo izuzetno dobre odnose i vjerujemo da će se suradnja i nastaviti - istaknula je dr. Krmek.

Mario Perković, predsjednik DND-a Grada Vinkovaca, pak pita hoće li novi prostor biti preprojektiran za dječju igraonicu te hoće li postojati ikakvo pisano jamstvo da ona neće opet, s dolaskom nekog novog ravnatelja, biti premještena. Također, za sada nepoznanica ostaje tko će uložiti znatna sredstva u opremu nove igraonice.

Od sanacijskog ravnatelja Dubravka Korenike nismo dobili odgovor hoće li u dosadašnjem prostoru igraonice biti otvoren kafić, kako to tvrdi Perković. Perković također ističe da je, unatoč tvrdnji “da su neki skupljali političke bodove na igraonici”, DND grada Vinkovaca nepolitička udruga, kojoj su na prvom mjestu djeca. R. Mesić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike